Воскресенье, 28.04.2024, 22:53

Макеевские региональные новости

Приветствую Вас Гость

Поиск
Друзья сайта

Партнеры

Агенство serm.biz.ua

Агенство недвижиммости Коммерсант

Переселенцы

Французские натяжные потолки

Портал для счастливых пар

Все для переселенцев

Натяжные потолки в Макеевке

Народный театр-студия Штрих г.Макеевка

Шевченковский район

Соломенский район

Автомедвежатники

Портал Работа в Макеевке

Макеевская организация Комитета Избирателей Украины

Святошинский район

Школа обучения избирательных комиссий

Олег Петров | Создайте свою визитку

Автозапчасти в Донецке

Статистика
Меню сайта






Всегда свежие Новости Макеевки

Погода в Донецке

Я.Интернет. Измерьте вашу скорость.

Категории каталога
Мои статьи [295]
Наш опрос
Если бы Президентские Выборы состоялись завтра за кого бы Вы проголосовали
Всего ответов: 348
Главная » Статьи » Мои статьи

Навіть КДБ такого бєспрєдєлу не влаштовувало, - викладачі ДонНУ
На ці питання ми спробували знайти відповіді не в судах та прокуратурах, які повністю підвладні нинішній керівній Сім’ї, питали навіть не у головних героїв скандалу, адже вони все одно будуть досить упередженими, а у людей, які працюють в університеті. Головне питання, яке нас цікавило, це атмосфера в університеті. Чи є тиск на викладачів та працівників? Що кажуть і думають з цього приводу люди, які тут працюють? Цікаво, що вся інформація, викладена нижче, могла і не потрапити до журналіста, адже у ДонНУ впровадили пропускний режим.

КДБ все робило з підставами

Перше джерело з філологічного факультету розповіло, що всі дуже бояться та перебувають у досить щільному інформаційному вакуумі. "Нам нічого не кажуть, ми все дізнаємося з інтернету та телебачення. Але все це дуже не подобається нам. Адже за зняттям проректорів може піти й зняття деканів, і так далі. Всі переймаються через свої посади”.

Окрім того, що невідоме майбутнє не радує колектив, джерело також повідомило, що ходять досить різноманітні чутки з приводу виконуючого обов’язки ректора Петра Єгорова: "Так, він вів агітацію, але кажуть, що подекуди був дуже грубим. Є, скажімо, розповідь, що він, зайшовши в кабінет одного з професорів на біологічному факультеті, почав гримати досить голосно на нього за те, що в робочій кімнаті було накурено. Зрозуміло, що це не дуже добре – курити в кабінеті. Але щоб виконуючий обов’язки ректора опускався до такого... Ще кажуть, що зайшовши на одну з кафедр і побачивши, що працівники п’ють чай і на столі стоять кружки, він розлютився і зкинув все, що стояло на столі, рукою на підлогу”.

Стосовно ж обшуків, звільнених проректорів та побиття Тетяни Лев джерело каже таке: "Навіть у радянські часи, коли працювало КДБ, все робилося набагато чистіше. Якщо когось намагалися скинути з його посади, то робили це обгрунтовано, ніби людина свій предмет викладала не достатньо ідеологічно правильно, не дотримувалася партійної лінії. Все це знаходило підтвердження в документах. І все одно можна було домогтися справедливості, хоча б навіть втраучанням Академії наук, а зараз... Повний безлад”.

Ласкаво просимо у 37-й рік

Інше поінформоване джерело на історичному факультеті пояснює: "Взагалі, виконуючий обов’язки ректора поводить себе дуже не культурно. Мій колега каже, що у нього спостерігається немотивована агресія, що він – неадекватна людина. Він раптом починає кричати без всіялких причин на колег. До речі, він вигнав книжковий кіоск, який розташовувався у холі головного корпусу. Аж на четвертий поверх. Ну, хто туди піде за книжками? Або він накричав на коменданта через те, що їжу підвозять до головного входу головного корпусу, а не у двір. Може, це і не правильно, але така поведінка від ректора для нас дуже дивна. Не етична”, - пояснює джерело.

І продовжує: "Інша моя колега каже: ”Коли ми будемо для гостей проводити екскурсію по університету, то будемо казати "Ласкаво просимо у 37-1 рік”. До такого нас довели, усі бояться, кримінал та репресії, обшуки – це просто жах. До речі, однією з найважливіших причин відставки попереднього ректора Володимира Шевченка називають якраз те, що син Віктора Януковича Олександр зі своєю будівельною фірмою дуже хотів мати земельну ділянку на місці філологічного факультету для бізнес-центру, а Шевченко, звісно, на це погодитися не міг. Після виборів, коли колектив обрав Лисенка, міністерство на це погодитися не могло, і тому розпочалася вся ця історія із кримінальними справами проти проректора та головного бухгалтера Тетяни Лев, яка є дружиною Лисенка. А потім ще й з рішенням київського суду про визнання виборів недійсними. Ніхто у провину пані Лев не вірить, адже щороку були перевірки КРУ (котнрольно-ревізійне управління – ред.), а це не жарти, і все було гаразд”, - пояснює джерело і додає: "Тому уся адміністративна ланка університету зараз в очікуванні”.

У кулуарах

Звісно, інші внз та їхні керівники не хочуть повторювати долю ДонНУ або Могилянки, а одже чекати на заступництво з боку колег в Україні не доводиться. Але якщо в Києві боротьба йде хоча б більш менш цивілізовано, то у Донецьку про це мови й не йде.

Люди, які мають відношення до університету також кажуть, що Петро Єгоров – це великий друг молодшого покоління сім’ї Януковичів, мовляв, він "безкорисливо” допоміг отримати дипломи багатьом друзям братів Януковичів. Саме тому він став виконувачем обов’язків ректора, а потім за планом молодих донецьких мав стати ректором. А от Лисенко та Шевченко – це люди зі старих донецьких зі зв’язками та положенням у місцевому суспільстві. І це війна старих та нових. Саме через дружбу із молодшими Януковичами виконувач обов’язків ректора Єгоров буквально за кілька місяців налаштував майже весь колектив проти себе. Кажуть, він упевнений, що гроші, зв’язки та хабарі, особиста дружба вирішать все. І плювати йому з високого Донецького кряжу на думку колективу. Можливо, так воно і буде, час покаже.

Альона Бєстужева
Категория: Мои статьи | Добавил: makeevkanews (02.01.2011)
Просмотров: 366 | Рейтинг: 0.0/0 |