Пятница, 03.05.2024, 06:58

Макеевские региональные новости

Приветствую Вас Гость

Поиск
Друзья сайта

Партнеры

Агенство serm.biz.ua

Агенство недвижиммости Коммерсант

Переселенцы

Французские натяжные потолки

Портал для счастливых пар

Все для переселенцев

Натяжные потолки в Макеевке

Народный театр-студия Штрих г.Макеевка

Шевченковский район

Соломенский район

Автомедвежатники

Портал Работа в Макеевке

Макеевская организация Комитета Избирателей Украины

Святошинский район

Школа обучения избирательных комиссий

Олег Петров | Создайте свою визитку

Автозапчасти в Донецке

Статистика
Меню сайта






Всегда свежие Новости Макеевки

Погода в Донецке

Я.Интернет. Измерьте вашу скорость.

Категории каталога
Мои статьи [295]
Наш опрос
Если бы Парламентские Выборы состоялись завтра за какую бы партию Вы проголосовали
Всего ответов: 184
Главная » Статьи » Мои статьи

КВУ поставив діагноз виборам

Відразу хочеться відзначити теплу та дружню атмосферу зустрічі і хоча всі були трошки засмучені програшем нашої збірної, але на щастя це не завадило активно обговорювати майбутні вибори. Олександр Черненко зазначив, що для того, аби вибори 2010 відбулися на належному рівні, бюджет має бути прийнятий вчасно. Адже вибори в борг – це неправильно, хоча така ситуація вже є нормою для України. Адже деякі комісії отримують зарплатню аж через півроку після виборів.

Це, за словами Черненко, є однією з перепон для створення якісного персонального складу комісій. Адже багато людей, які вже брали участь у виборчих кампаніях в якості членів дільничних комісій, в цьому році відмовляються працювати. Це ставить під загрозу рівень кваліфікації комісій, що, в свою чергу, може вплинути на загальну якість проведення виборів.

Наступною проблемою пан Черненко вважає низьку якість Державного Реєстру виборців, в якому багато помилок та неточностей. А виборці, крім цього, не дуже активно перевіряють себе в списках. Це безперечно може створити певні труднощі в день голосування.

Сергій Ткаченко поділився з присутніми враженнями від місцевих виборів у Косово (представники Донецького КВУ спостерігали за місцевими виборами в Косово у складі міжнародної місії ENEMO і тільки сьогодні повернулись в Україну). За словами пана Ткаченка, політична ситуація в Косово нагадує українську ситуацію, адже в Косово, як і у нас, виборці віддають свій голос не за програми кандидатів чи механізми вирішення проблем – виборці голосують за конкретну особу, за політика, який належить до тієї чи іншої етнічної групи чи регіону. На думку Ткаченка, такий стан речей суперечить раціональним інтересам виборця, оскільки громадян має цікавити, що і як буде робити майбутній Президент та які механізми він пропонує для розвитку всієї держави. Тож, одним з напрямків КВУ буде просвітницька робота серед виборців спрямована на підвищення ролі виборчих програм кандидатів та налагодженню контролю за виконанням їх передвиборчих обіцянок.

Про програми довго- та короткотермінового спостереження розповів керівник аналітичних програм організації Олександр Клюжев. «Вже традиційними є програми спостереження за всіма етапами виборчої кампанії. В цьому році ми плануємо проводити навчання членів окружних та дільничних комісій, проводити моніторинг обласних і місцевих ЗМІ. Гаряча телефонна лінія, яка почала свою роботу з листопада, стала актуальною для виборців Донеччини. Завдяки активним громадянам, ми дізнаємося про порушення прав виборців, які мають місце на території Донецької  області та допомагаємо у їх захисті. Найчастішим питанням, яке виникає у тих, хто звертається на телефонну лінію, це питання, які безпосередньо стосуються державного реєстру виборців. Також велика кількість громадян звертається за контактами штабів політичних партій» - зазначив пан Олександр.

Як повідомили представники Комітету виборців України, вже відомі факти порушення виборчого законодавства з боку учасників політичного процесу. Так, один з фактів використання адміністративного ресурсу з боку певної політичної сили в Горлівці викликав багато дискусій в експертному та медійному середовищі .

На кінець зустрічі представники організації зазначили, що будуть робити все можливе, щоб захистити права виборців, та шляхом навчання членів комісій та просвіти виборців підвищити якість виборчого процесу.

Категория: Мои статьи | Добавил: makeevkanews (21.11.2009)
Просмотров: 464 | Рейтинг: 5.0/1 |