Четверг, 25.04.2024, 11:37

Макеевские региональные новости

Приветствую Вас Гость

Поиск
Друзья сайта

Партнеры

Агенство serm.biz.ua

Агенство недвижиммости Коммерсант

Переселенцы

Французские натяжные потолки

Портал для счастливых пар

Все для переселенцев

Натяжные потолки в Макеевке

Народный театр-студия Штрих г.Макеевка

Шевченковский район

Соломенский район

Автомедвежатники

Портал Работа в Макеевке

Макеевская организация Комитета Избирателей Украины

Святошинский район

Школа обучения избирательных комиссий

Олег Петров | Создайте свою визитку

Автозапчасти в Донецке

Статистика
Меню сайта






Всегда свежие Новости Макеевки

Погода в Донецке

Я.Интернет. Измерьте вашу скорость.

Категории каталога
Мои статьи [295]
Наш опрос
Если бы Президентские Выборы состоялись завтра за кого бы Вы проголосовали
Всего ответов: 348
Главная » Статьи » Мои статьи

Інвестиції в енергоефективність мають стати прибутковими

Цей проект є частиною програми енергетичної співпраці Євросоюзу з країнами-партнерами INOGATE. Заступник керівника цього проекту Відмантас Янкаускас назвав однією з головних перешкод розвиткові ринків енергоефективних технологій та відновлювальних джерел енергії в Східній Європі протиріччя між інвесторами та кредиторами. За його словами, бізнесмени дивуються відсутності дешевих кредитів, а банкіри намагаються перестрахуватися та завищують ризики інвестицій в цю галузь.

Окрім відмінностей бізнесу, як вважає Янкаускас, всі решта побоювань нічим не обґрунтовані і пов'язані лише з браком інформації про принципи бізнесу в альтернативній енергетиці та застарілими поглядами на інвестиції. "Ми працюємо не з компаніями, а з банками. Ми намагаємося, аби вони краще розуміли потреби інвесторів, які хочуть вкладати кошти в проекти з енергоефективності та у відновлювальні джерела енергії", – сказав Янкаускас.

«Зелений тариф» не завжди дієвий

Україна першою в регіоні запровадила "зелений тариф", нагадав представник департаменту стратегічної політики мінпаливенерго Гліб Стригуненко. Водночас, він визнав, що "деякі норми" закону з підтримки альтернативної енергетики і досі не діють. Для досягнення заміни третини традиційної енергетики енергоефективними технологіями та відновлювальними джерелами енергії слід і далі нарощувати зусилля та поглиблювати партнерство влади з бізнесом, сказав Стригуненко. На відміну від нього, директор Вінницького регіонального центру інвестицій та розвитку Олександр Гавриш сказав, що згаданий чиновником закон "не діє на 90 відсотків". Але виробництво твердого біопалива в Україні щороку зростає разом з його експортом до країн Євросоюзу на 20-30 відсотків. Внаслідок збільшення ціни газу для населення, експерт очікує зростання і внутрішнього попиту на це паливо з боку власників приватних будинків. А завершення формування ринку виробництва та споживання твердого біопалива та біогазу він прогнозує на раніше, ніж за 10 років.

У Білорусі схопилися за альтернативну енергетику

На відміну від України, в Білорусі альтернативна енергетика просувається форсованими темпами за цілковитої підтримки держави, повідомив, виконавчий директор асоціації "Відновлювальна енергетика" Володимир Ністюк. Він пояснив це наслідками цілої низки конфліктів з Росією щодо цін на російську нафту т а газ і прагнення Мінська позбутися російської енергетичної залежності. Передбачуваність розвитку та перші успіхи, за словами Ністюка, вже приваблюють німецьких інвесторів. Зокрема, він повідомив про спільну з німецькою стороною розробку проекту побудови, вітроенергетичного парку в Мінській області, вартість якого оцінюється у 320 мільйонів євро.

Категория: Мои статьи | Добавил: makeevkanews (12.03.2011)
Просмотров: 402 | Рейтинг: 0.0/0 |