Вторник, 23.04.2024, 23:04

Макеевские региональные новости

Приветствую Вас Гость

Поиск
Друзья сайта

Партнеры

Агенство serm.biz.ua

Агенство недвижиммости Коммерсант

Переселенцы

Французские натяжные потолки

Портал для счастливых пар

Все для переселенцев

Натяжные потолки в Макеевке

Народный театр-студия Штрих г.Макеевка

Шевченковский район

Соломенский район

Автомедвежатники

Портал Работа в Макеевке

Макеевская организация Комитета Избирателей Украины

Святошинский район

Школа обучения избирательных комиссий

Олег Петров | Создайте свою визитку

Автозапчасти в Донецке

Статистика
Меню сайта






Всегда свежие Новости Макеевки

Погода в Донецке

Я.Интернет. Измерьте вашу скорость.

Категории каталога
Мои статьи [295]
Наш опрос
Если бы Парламентские Выборы состоялись завтра за какую бы партию Вы проголосовали
Всего ответов: 184
Главная » Статьи » Мои статьи

Кадровые ротации только начались
Цікавим, а швидше сенсаційним стало для експертів призначення на посаду заступника голови Секретаріату Президента – представника Президента в парламенті Ігоря Попова. 

Довідка: Ігор Попов народився 18 квітня 1972 року у Вінницькій області. 
Є одним із засновників Всеукраїнської громадської організації «Комітет виборців України» у 1994 році. Працював у місцевих осередках, з 1996 року обраний на посаду голови Правління КВУ. 

Як міжнародний спостерігач та експерт працював на виборах у 20 країнах: СНД, Великій Британії, Італії, Бельгії, Шрі-Ланці, Єгипті, Бірмі, Мексиці тощо. Вільно володіє англійською мовою. 

Є автором низки наукових і публіцистичних статей з тематики організації виборів, виборчого законодавства, внутрішньої політики 

Призначення є цікавим через те, що Ігор Попов не є політиком, чи то представником політичних сил, а керівником одного з найпотужніших громадських об’єднань в Україні, що ефективно впроваджує засади демократичності в українській виборчий системі. 

Дехто почав висловлювати думки, що це призначення пов’язане з нещодавніми виборами у Тернополі, легітимізацією яких всіляко займався КВУ. Сам Попов однією з причин свого призначення називає свою роботу, як експерта, щодо президентських законопроектів з реформування Конституції. 

«Президент готує важливі ініціативи – законопроекти з реформ Конституції. Я у ціх питаннях виступав, як експерт. Можливо мій експертний потенціал оцінили и вирішили запропонувати роботу з Верховною Радою», - розповів він. 

Під час брифінгу в Секретаріаті Президента Ігор Попов, що працював до нового призначення головою правління всеукраїнської громадської організації «Комітет виборців України», повідомив, що склав свої повноваження у КВУ. 

««Президент є гарантом дотримання прав і свобод громадян, і тому під час усіх цих бурхливих процесів, які накладаються на економічну кризу в Україні, саме інтереси виборців повинні бути першочерговими – у цьому я бачу суть своєї ідеологічної роботи. Саме тут мій досвід роботи у громадському секторі може бути максимально корисним», – сказав Ігор Попов. 

Новий заступник Секретаріату Президента заявив, що «у демократичних суспільствах ротація кадрів між недержавними організаціями та органами державної влади є нормою і в Україні це також повинно стати звичайною практикою». 

Дійсно не найкращою традицією українського суспільства стало приведення до вершин влади людей, що виходять лише з бізнес кіл або мають багаторічний політичний досвід (в багатьох випадках скомпрометувавши себе на цьому поприщі). Представники ж громадського сектору, мають чітке розуміння проблем, або ж то хвороб суспільства, що їх треба вирішувати першочергово. На відміну від бізнесу, що в тій чи іншій мірі сприймає громадян, як інструмент самозбагачення, або ж старих досвідчених політиків, що «грають на електоральному полі», представники громадського сектору є тією ланкою, що з’єднує державний апарат та громадян країни. 

«Що стосується КВУ – одразу можу зазначити, що не зважаючи на оцінки експертів та коментарі «зграї товаришів» нічого катастрофічного для КВУ в призначенні Ігоря Попова не вбачаю. Навпаки я розглядаю це як потенційний стимул для подальшого розвитку організації та її оновлення. Хочу зауважити, що хто б і як цю ситуацію не коментував – ніхто не говорить і не може сказати, що КВУ це тільки Ігор Попов. Комітет виборців України – це велика кількість регіональних відділень, місцевих осередків, сотні і тисячі простих людей, експертів, журналістів, тренерів, державних службовців, представників органів місцевого самоврядування і т.і. Це в першу чергу команда, об’єднана ідеєю та загальною метою – «коло однодумців». І якщо навіть перший серед рівних з цього кола вибуває – на його місце приходять інші і коло ніколи не розривається.», - розповів Голова Правління ДОО КВУ Сергій Ткаченко.

Категория: Мои статьи | Добавил: makeevkanews (26.03.2009)
Просмотров: 779 | Рейтинг: 5.0/1 |