Понедельник, 29.04.2024, 06:09

Макеевские региональные новости

Приветствую Вас Гость

Поиск
Друзья сайта

Партнеры

Агенство serm.biz.ua

Агенство недвижиммости Коммерсант

Переселенцы

Французские натяжные потолки

Портал для счастливых пар

Все для переселенцев

Натяжные потолки в Макеевке

Народный театр-студия Штрих г.Макеевка

Шевченковский район

Соломенский район

Автомедвежатники

Портал Работа в Макеевке

Макеевская организация Комитета Избирателей Украины

Святошинский район

Школа обучения избирательных комиссий

Олег Петров | Создайте свою визитку

Автозапчасти в Донецке

Статистика
Меню сайта






Всегда свежие Новости Макеевки

Погода в Донецке

Я.Интернет. Измерьте вашу скорость.

Категории каталога
Мои статьи [295]
Наш опрос
Если бы Парламентские Выборы состоялись завтра за какую бы партию Вы проголосовали
Всего ответов: 184
Главная » Статьи » Мои статьи

Донецьке КВУ вдосконалить виборчу систему України
Голова Правління КВУ Олександр Черненко та заступник Голови Правління КВУ Віталій Тесленко. Вони презентували новий проект КВУ. Метою проекту є просвітницька кампанія по роз‘ясненню особливостей виборчої системи за відкритими регіональними списками та популяризація запровадження «відкритих списків» серед виборців. На прес-конференції Олександр Черненко зазначив наступне:

«Сьогодні в Україні розгорнулася дискусія з приводу доцільності проведення виборів народних депутатів з використанням відкритих списків. Ця ініціатива має значну кількість противників. Дуже часто доводиться чути, що українці не готові до зміни виборчої системи і не зможуть розібратися в особливостях голосування за відкритими списками. КВУ вважає, що політики вже не вперше пояснюють своє небажання будь-яких реформ неготовністю громадян до цих реформ. Тому проект КВУ покликаний роз‘яснити виборцям, що таке «відкриті списки» і яким чином вони можуть вплинути на якість депутатського корпусу».

Учасники прес-конференції повідомили, що під час реалізації проекту буде взята за основу виборча система, запропонована в законопроекті №3366 «Про вибори народних депутатів України» за авторством Владислава Каськіва, Андрія Шевченка, Юрія Мірошниченка, Євгена Суслова. Однак «праймеріз» матимуть незначні відмінності від запропонованих в законопроекті процедур, оскільки метою акції є не підтримка будь-якого з законопроектів, а популяризація самої ідеї «відкритих списків».

«В донецькій області ми підготували звернення до всіх політичних партій, які представлені в регіоні, з проханням запропонувати свої кандидатури, - розповідає голова Донецької обласної організації ВГО «Комітет виборців України» Сергій Ткаченко. - Якщо політична сила проігнорує звернення, донецьке КВУ самостійно сформує такі списки на підставі експертних оцінок. До списків увійдуть: діючі народні депутати від політичних сил, «закріплені» за певним регіоном; голови обласних осередків партій; партійні міські голови, голови місцевих адміністрацій, депутати місцевих рад і просто авторитетні в регіоні люди, що пов‘язані з політичними силами».

Після оформлення списків, за словами Сергія Ткаченка, кожен бажаючий зможе проголосувати в мережі Інтернет та обрати одного з кандидатів певної політичної партії в Донецькому регіоні. «Також з метою залучення до проекту як найширшого кола громадян Донеччини наприкінці травня в найбільших містах регіону буде організовано «вуличне голосування», - відзначив голова Донецького осередку КВУ. - Пункти для голосування будуть розташовані в місцях скупчення громадян в обласному центрі та в інших містах, селищах і селах регіону. На кожному з пунктів будуть скриньки, кілька примірників регіональних списків кандидатів, інформаційні буклети та бюлетені для «голосування». Після проведення голосування ми плануємо оприлюднити підсумки проекту та надати свої рекомендації щодо вдосконалення виборчої системи».

Категория: Мои статьи | Добавил: makeevkanews (05.05.2009)
Просмотров: 541 | Рейтинг: 0.0/0 |