Вторник, 30.04.2024, 20:23

Макеевские региональные новости

Приветствую Вас Гость

Поиск
Друзья сайта

Партнеры

Агенство serm.biz.ua

Агенство недвижиммости Коммерсант

Переселенцы

Французские натяжные потолки

Портал для счастливых пар

Все для переселенцев

Натяжные потолки в Макеевке

Народный театр-студия Штрих г.Макеевка

Шевченковский район

Соломенский район

Автомедвежатники

Портал Работа в Макеевке

Макеевская организация Комитета Избирателей Украины

Святошинский район

Школа обучения избирательных комиссий

Олег Петров | Создайте свою визитку

Автозапчасти в Донецке

Статистика
Меню сайта






Всегда свежие Новости Макеевки

Погода в Донецке

Я.Интернет. Измерьте вашу скорость.

Категории каталога
Мои статьи [295]
Наш опрос
Если бы Президентские Выборы состоялись завтра за кого бы Вы проголосовали
Всего ответов: 348
Главная » Статьи » Мои статьи

Народні депутати України просять КС оцінити зміни до законодавства про вибори Президента України

Серед 45 депутатів, які підписали конституційне подання, свої підписи поставили члени Народно-патріотичного об’єднання «За демократію і справедливість» Геннадій Задирко і Володимир Каплієнко.

Як повідомлялося раніше, НПО «За демократію і справедливість» з самого початку критикувало зміни до закону про вибори Президента через запроваджувані ними серйозні обмеження виборчих прав громадян.

Зокрема, як зазначив Геннадій Задирко, нові норми закону про вибори Президента обмежують категорії громадян України, котрі перебувають за кордоном. «Не всі українці, що перебувають за межами України, зможуть скористатися своїм виборчим правом, а тільки ті, які перебувають на консульському обліку», - зауважив він.

Звернення також стосується цілої низки норм з декількох законів та кодексів України. Зокрема, як розповів Володимир Каплієнко, народні депутати, що підписали конституційне подання, не погоджуються з ліквідацією відкріпних талонів, системою формування виборчих комісій (за принципом проживання на відповідній території), необґрунтованим збільшенням застави, яку мають вносити кандидати у Президенти, та практичною неможливістю її повернення після проведення виборів.

За словами Г.Задирка та В. Каплієнка, заперечення викликають також норми щодо заборони подання скарг у день голосування та після дня голосування до Центральної виборчої комісії та їх розгляд ЦВК. Це «порушує один з основних принципів виборчого права – принцип вільних і чесних виборів, встановлений статтею 70 Конституції України, низку міжнародних угод, до яких приєдналася Україна, а також Загальну декларацію прав людини ООН», - зазначено в депутатському поданні до КС.

На думку депутатів, окремі норми також скасовують право на судовий захист прав і свобод виборців, політичних партій та кандидатів під час виборів Президента.

Г.Задирко та В.Каплієнко заявили, що сподіваються на справедливе та неупереджене рішення Конституційного Суду України. «Тоді у виборців з’явиться можливість повністю реалізувати своє право на участь у формуванні державної влади. В іншому випадку, вибори, проведені за існуючими нормами законодавства, не зможуть претендувати на статус демократичних», - наголосили депутати.

Як відомо, Президент України Віктор Ющенко також зробив конституційне подання з приводу Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо виборів Президента України» від 21.08.09р.
Категория: Мои статьи | Добавил: makeevkanews (30.09.2009)
Просмотров: 406 | Рейтинг: 0.0/0 |