Четверг, 18.04.2024, 08:19

Макеевские региональные новости

Приветствую Вас Гость

Поиск
Друзья сайта

Партнеры

Агенство serm.biz.ua

Агенство недвижиммости Коммерсант

Переселенцы

Французские натяжные потолки

Портал для счастливых пар

Все для переселенцев

Натяжные потолки в Макеевке

Народный театр-студия Штрих г.Макеевка

Шевченковский район

Соломенский район

Автомедвежатники

Портал Работа в Макеевке

Макеевская организация Комитета Избирателей Украины

Святошинский район

Школа обучения избирательных комиссий

Олег Петров | Создайте свою визитку

Автозапчасти в Донецке

Статистика
Меню сайта






Всегда свежие Новости Макеевки

Погода в Донецке

Я.Интернет. Измерьте вашу скорость.

Категории каталога
Мои статьи [295]
Наш опрос
Если бы Президентские Выборы состоялись завтра за кого бы Вы проголосовали
Всего ответов: 348
Главная » Статьи » Мои статьи

Как создать общественный совет

Алгоритми створення

Алгоритм дій ініціативної групи по формуванню громадської ради при ОВВ.

Як сформувати громадську раду при органі виконавчої влади? Методичні рекомендації щодо організації роботи ініціативних груп по підготовці установчих зборів по формуванню громадських рад при ОВВ та налагодженню їхньої діяльності.

ОГЛЯДОВИЙ АЛГОРИТМ:

1. Телефонуйте до управління зв’язків із громадськістю (або управління внутрішньої політики) необхідного Вам органу виконавчої влади та вимагайте створення/участі у ініціативній групі з підготовки установчих зборів відповідної громадської ради. Необхідні контакти ви можете знайти, клікнувши на мапу даного сайту, або ж на Урядовому порталі.

Наголошуємо, що до складу ініціативної групи з підготовки  установчих  зборів, як і до складу громадської ради, мають входити представники інститутів громадянського суспільства (ІГС) – громадських,  релігійних, благодійних  організацій, професійних спілок та їх об’єднань, творчих спілок,  асоціацій, організацій роботодавців, недержавних засобів масової інформації та інших непідприємницьких товариств і установ, легалізованих відповідно до законодавства  України.

2. Разом з іншими учасниками ініціативної групи визначіть дату, час, місце, порядок проведення установчих зборів, порядок подання заяв для участі в установчих зборах, відомості про склад  ініціативної групи  та  прізвище,  ім’я,  електронну  адресу  та номер телефону відповідальної особи.

Орган виконавчої влади в  обов’язковому  порядку не пізніше  ніж за 30 календарних  днів  до  проведення установчих зборів має оприлюднити цю інформацію на своєму офіційному веб-сайті та в  інший прийнятний спосіб.

3. Оберіть одного представника Вашого ІГС, який представлятиме інтереси Вашої ОГС у громадській раді. Подайте до ініціативної групи письмову заяву про участь в  установчих  зборах. Заява має бути підписана уповноваженою особою керівного органу Вашого ІГС. До заяви додаються:

  • рішення керівника Вашого ІГС  (якщо інше не передбачено установчими документами Вашого ІГС)  про делегування представника для участі в установчих зборах,  посвідчене  печаткою (у разі її наявності);
  • біографічна довідка делегованого представника Вашого ІГС;
  • копії документів,  що  підтверджують  легалізацію Вашого ІГС;
  • інформація про результати діяльності Вашого ІГС протягом останніх двох років.

За 10 календарних днів  до проведення установчих зборів приймання заяв для участі у них припиняється.

4. На підставі поданих заяв разом з іншими учасниками ініціативної групи складіть список учасників установчих зборів та кандидатур  до  нового  складу  громадської ради.

5. Під час установчих зборів з числа їх учасників оберіть голову зборів, секретаря, лічильну комісію. Визначте кількісний склад громадської  ради.  Сформуйте склад  громадської ради шляхом рейтингового голосування за  кандидатури,  які  добровільно заявили  про  бажання  брати  участь  у роботі громадської ради та внесені ІГС.

Наголошуємо, що до складу  громадської ради може бути обрано не більше ніж по одному  представнику  від  кожного ІГС. Членство в громадській раді є індивідуальним.

Строк повноважень складу новообраної громадської ради – два роки.

6. Орган  виконавчої влади має затвердити  склад  громадської  ради  на   підставі протоколу установчих зборів. У разі потреби добийтеся цього. Протокол установчих зборів, відомості про склад громадської ради  орган виконавчої влади  має оприлюднити на своєму офіційному веб-сайті та в інший прийнятний спосіб.

Категория: Мои статьи | Добавил: makeevkanews (09.12.2010)
Просмотров: 728 | Рейтинг: 0.0/0 |