Понедельник, 06.05.2024, 21:30

Макеевские региональные новости

Приветствую Вас Гость

Поиск
Друзья сайта

Партнеры

Агенство serm.biz.ua

Агенство недвижиммости Коммерсант

Переселенцы

Французские натяжные потолки

Портал для счастливых пар

Все для переселенцев

Натяжные потолки в Макеевке

Народный театр-студия Штрих г.Макеевка

Шевченковский район

Соломенский район

Автомедвежатники

Портал Работа в Макеевке

Макеевская организация Комитета Избирателей Украины

Святошинский район

Школа обучения избирательных комиссий

Олег Петров | Создайте свою визитку

Автозапчасти в Донецке

Статистика

Меню сайта






Всегда свежие Новости Макеевки

Погода в Донецке

Я.Интернет. Измерьте вашу скорость.

Календарь новостей
«  Декабрь 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Наш опрос
Если бы Президентские Выборы состоялись завтра за кого бы Вы проголосовали
Всего ответов: 348
Главная » 2010 » Декабрь » 17 » Заява журналістів прокурору Донецькој області, щодо подій 10,12,2010 у Донецькому Национальному універсутеті
Заява журналістів прокурору Донецькој області, щодо подій 10,12,2010 у Донецькому Национальному універсутеті
12:48

15 грудня 2010 р.                                                                     Прокурору Донецької області

ГАЛЬЦОВУ Володимиру Івановичу

 

ЗАЯВА

Ми, працівники місцевих та загальноукраїнських засобів масової інформації, заявляємо про порушення професійного права на вільне одержання інформації, яке трапилося 10 грудня 2010 року в Донецькому національному університеті під час  заходів із проведення  конференції трудового колективу з виборів ректора.

День проведення конференції було глибоко засекречено.

Через офіційний сайт ДонНУ чи в інший спосіб пресі не повідомили ані про дату,  ані про місце, ані про час проведення конференції. За телефоном приймальні  в.о. ректора Петра Єгорова жодної інформації не можна було отримати. У приймальні проректора Тетяни Мармазової також відмовлялися надавати інформацію, хто і коли акредитує пресу на заходи, пов’язані з виборами ректора ДонНУ. Через свої джерела ми дізналися, що акредитацією займається керівник прес-служби Олександр Буга та що конференція трудового колективу відбудеться 10 грудня  о 14.30 в актовій залі головного корпусу університету. Телефоном Олександр Буга заявив, що списки акредитованих журналістів будуть затверджені керівником ДонНУ, і тільки після цього ми зможемо пройти на заплановані заходи.

В.о. ректора Петро Єгоров  заборонив «небажаним» журналістам бути присутніми на зустрічі заступника міністра освіти і науки України Євгена Суліми  зі студентами-делегатами конференції.  

Піймавши Євгена Суліму після зустрічі з студентами,  журналісти зажадали припинення  перешкоджання  їх професійній діяльності. Євген Суліма пообіцяв розібратись. І тільки після цього журналістів, які думали, що пройшли попередню акредитацію на заходи, почали обдзвонювати і запрошувати на конференцію.

Але працівникам ЗМІ запропонували місця на балконі третього поверху, де не було належних умов для роботи журналіста. Достатньо сказати, що із крісла на балконі можна побачити хіба що верхню частину  протилежної  стіни актової зали. Було темно, неможливо було зробити фото чи проводити телезйомку. Журналісти змушені були спостерігати за перебігом конференції стоячи. Про відсутність умов для роботи представники преси повідомили проректора університету Олександра Правдивцева та керівника прес-служби університету Олександра Бугу. Однак названі посадові особи не вжили заходів для усунення порушення професійних прав журналістів.

Люди в формі охоронців не дозволяли представникам засобів масової інформації пройти до фойє другого поверху. Начальник служби охорони університету Володимир Щербина особисто перешкоджав журналістам пройти до зали засідань, припускаючись при цьому грубих коментарів.

          Таким чином, значна частина представників преси не могла спостерігати за перебігом голосування. Крім того, журналісти були позбавлені можливості спілкуватися із делегатами конференції під час перерви на голосування.

          Названі факти порушують право журналіста на вільне одержання, використання, поширення (публікацію) та  зберігання  відкритої за режимом доступу інформації; на вільне відвідування державних органів влади, органів місцевого і регіонального самоврядування, а також підприємств, установ і організацій (ст. 26 Закону України «Про друковані засоби масової інформації (пресу) в Україні). Для підтвердження цих фактів ми готові надати фото-, відео та аудіоматеріали.

Дії посадових осіб: начальника служби охорони університету Володимира Щербини, керівника прес-служби університету Олександра Буги, проректора університету Олександра Правдивцева та в.о. ректора Петра Єгорова - містять ознаки злочину «Умисне перешкоджання законній професійній діяльності журналістів» (ч. 1 ст. 171 Кримінального кодексу України). Просимо порушити кримінальну справу щодо названих осіб, а також розглянути ступінь відповідальності виконуючого обов‘язки ректора Донецького національного університету Петра Єгорова як посадової особи, яка повинна забезпечувати дотримання законодавства у підпорядкованому йому навчальному закладі.

 

КУЩ Ліна Володимирівна,

власний кореспондент газети «Голос України» по Донецькій області

 

ШИБАЛОВ Євген Іванович,

власний кореспондент газети «Зеркало недели»

 

ТКАЧЕНКО Яна Володимирівна,

головний редактор «Газеты по-донецки»

 

КОЛГУШЕВА Олена Миколаївна

власний кореспондент інформаційного агентства УНІАН

 

КОЛГУШЕВ Ярослав Михайлович

редактор інтернет-видання «Остров»

 

ОЛІЙНИК Марія Василівна,

кореспондент газети «Нація і Держава»

 

БОБИР Антін Григорович,

власний кореспондент газети «Україна молода» по Донецькій області

 

ВАГАНОВ Сергій Леонідович,

фотокореспондент газети «Салон Дона і Баса»

 

НАУМОВ Олександр

власний кореспондент телеканалу «СТБ» в Донецькій області

Просмотров: 460 | Добавил: makeevkanews