Четверг, 09.05.2024, 07:07

Макеевские региональные новости

Приветствую Вас Гость

Поиск
Друзья сайта

Партнеры

Агенство serm.biz.ua

Агенство недвижиммости Коммерсант

Переселенцы

Французские натяжные потолки

Портал для счастливых пар

Все для переселенцев

Натяжные потолки в Макеевке

Народный театр-студия Штрих г.Макеевка

Шевченковский район

Соломенский район

Автомедвежатники

Портал Работа в Макеевке

Макеевская организация Комитета Избирателей Украины

Святошинский район

Школа обучения избирательных комиссий

Олег Петров | Создайте свою визитку

Автозапчасти в Донецке

Статистика

Меню сайта






Всегда свежие Новости Макеевки

Погода в Донецке

Я.Интернет. Измерьте вашу скорость.

Календарь новостей
«  Декабрь 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Наш опрос
Если бы Парламентские Выборы состоялись завтра за какую бы партию Вы проголосовали
Всего ответов: 184
Главная » 2011 » Декабрь » 27 » Влада Києва запрошує громаду стати співавторами антикорупційної програми
Влада Києва запрошує громаду стати співавторами антикорупційної програми
13:05
Яка програма протидії корупції потрібна Києву? Відповідь на це питання шукали під час круглого столу, що відбувся 22 грудня у Києві. Організаторами заходу виступили Київська міська державна адміністрація та Творче об’єднання «ТОРО» (Контактна група в Україні Transparency International).

Корупція в Україні сьогодні набула системного явища, яке негативно впливає на усі сфери життя. Особливою масштабністю вражає корупція у столиці – місті Києві. За результатами опитування, проведеного Європейською дослідницькою асоціацією спільно з Київським міжнародним інститутом соціології у 2011 році, кожен другий киянин брав участь у корупційних діях. 

Серед 20 сфер життя, найбільш корумпованими жителі столиці назвали: отримання житла; медичні послуги, судові справи та все, що пов’язане з приватизацією. 

Яким чином можна знизити рівень корупції у місті Києві та як повернути довіру киян до влади? Відповідь на це питання шукали представники влади та широкої громадськості під час круглого столу на тему: «Яка програма протидії корупції потрібна Києву? Пропозиції експертної спільноти», що відбувся 22 грудня у Києві. Організаторами заходу виступили Київська міська державна адміністрація та Творче об’єднання «ТОРО» (Контактна група в Україні Transparency International). 

Як зазначив під час заходу Василь Боднар, начальник управління з питань правоохоронної роботи, запобігання та протидії корупції Київської міської державної адміністрації, Президент України Віктор Янукович неодноразово наголошував, що для Києва болючим залишаються питання викорінення корупції, наслідків розкрадання майна та земель територіальної громада міста. «Аби забезпечити системний підхід до вирішення цією проблеми, рішенням Київської міської державної адміністрації була створена робоча група з розробки проекту Програми, спрямованої на запобігання та протидію корупції у місті Києві», - зазначив Василь Боднар. За його словами, кожен структурний підрозділ КМДА подав свої пропозиції до проекту програми, але цей документ без обговорення з громадськістю не буде повноцінним та дієвим. 

«Це гарний знак: влада Києва починає відкриватися і хоче, аби текст був обговорений з представниками громадянського суспільства та працював на київську громаду», - підкреслив Олексій Хмара, президент Творчого об’єднання «ТОРО» (Контактна група в Україні Transparency International). 

Учасникам круглого столу було презентовано проект Програми, спрямованої на запобігання та протидію корупції у місті Києві. Зокрема, представникам громадського суспільства були представлені 11 пріоритетних напрямів. Серед них: підвищення рівня правової культури мешканців міста (через ЗМІ, соціальну рекламу, різноманітні конкурси та інше); поліпшення умов доступу до інформації про діяльність органів державної влади (планується створити інтернет-ресурс «Антикорупційний портал Києва», електронну базу даних документів, якими керується влада та інше); підвищення рівня правової культури та правової свідомості державних службовців (через спеціальні семінари,тренінги, роз’яснювальну роботу т інше); створення умов для залучення громадськості до протидії корупції; організаційно-службові заходи щодо запобігання корупції (наприклад, через запровадження системи «електронної черги» в організації особистого прийому громадян, апробованому у єдиному дозвільному центрі міста). 

Під час обговорення проекту представники громадянського суспільства надали ряд пропозицій щодо удосконалення тексту проекту Програми. Експерти, наприклад, запропонували зосередиться на трьох загальних напрямах. По-перше, запровадженні «електронного врядування», по-друге, на чітких заходах щодо мінімізації корупційних ризиків і, по-третє, на підвищенні рівня правової культури державних службовців. На думку Олексія Хмари, державні службовці повинні сприяти проведенню громадськістю різних експертиз, у тому числі антикорупційної. Для цього необхідно запланувати навчання зі службовцями про важливість громадського контролю. Прозвучала пропозиція щодо створення «гарячих ліній» для громадян, що бажають поділитися інформацією про факти корупції. На жаль, не усі користуються подібними «телефонами довіри», створеними органами влади. Тому важливо, аби «гарячі лінії» адміністрували саме громадські організації. І цю пропозицію теж необхідно врахувати під час удосконалення проекту Програми. 

Усі ідеї та пропозиції, які прозвучали під час обговорення, будуть систематизовані та узагальнені оновленою робочою груповою з розробки проекту антикорупційної програми. Експертні пропозиції від киян та представників громадського суспільства чекають до 28 грудня 2011 року на електронну адресу corruptionnet@ukr.net. З робочими матеріалами круглого столу можна ознайомитися за посиланням. 

Аби усі, хто причетний до розробки програми, знали, що пропонується, чиї ідеї враховані та чому, було прийнято рішення розмістити цей документ на сайті www.anticorruption.in.ua

Процес широкого обговорення проекту антикорупційної програми розпочався. Дуже важливо, що Київська міська державна адміністрація розробила робочий документ та винесла його на обговорення широкої громадськості саме на етапі його підготовки, коли можна внести зміни та пропозиції. А це свідчить про довіру до громадського суспільства. Влада, таким чином, просить громаду стати співавторами антикорупційної програми. Фінальний текст проекту Програми, спрямованої на запобігання та протидію корупції у місті Києві, буде винесено на розгляд депутатів на початку лютого 2012 року. 

Захід відбувся в рамках проекту "Об’єднуємося заради реформ” (UNITER), що реалізується Pact в Україні за підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) та за сприяння Міжнародного Фонду «Відродження». 

Довідково: Творче об’єднання «ТОРО» є Контактною групою в Україні Transparency International – глобальної антикорупційної неурядової організації, що має понад 90 національних представництв та працює більше як у 100 країнах світу. Місія Творчого об’єднання «ТОРО» полягає у впровадженні в Україні демократичних процедур участі громадян у формуванні та реалізації державної політики. Дізнатися більше про діяльність організації можна на сайті www.toro.org.ua
Просмотров: 434 | Добавил: makeevkanews