Пятница, 03.05.2024, 23:12

Макеевские региональные новости

Приветствую Вас Гость

Поиск
Друзья сайта

Партнеры

Агенство serm.biz.ua

Агенство недвижиммости Коммерсант

Переселенцы

Французские натяжные потолки

Портал для счастливых пар

Все для переселенцев

Натяжные потолки в Макеевке

Народный театр-студия Штрих г.Макеевка

Шевченковский район

Соломенский район

Автомедвежатники

Портал Работа в Макеевке

Макеевская организация Комитета Избирателей Украины

Святошинский район

Школа обучения избирательных комиссий

Олег Петров | Создайте свою визитку

Автозапчасти в Донецке

Статистика

Меню сайта






Всегда свежие Новости Макеевки

Погода в Донецке

Я.Интернет. Измерьте вашу скорость.

Календарь новостей
«  Апрель 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
Наш опрос
Если бы Парламентские Выборы состоялись завтра за какую бы партию Вы проголосовали
Всего ответов: 184
Главная » 2012 » Апрель » 14 » Україна готова до реалізації міжнародної ініціативи "Партнерство "Відкритий Уряд"
Україна готова до реалізації міжнародної ініціативи "Партнерство "Відкритий Уряд"
15:09
Національний центр електронного урядування розпочинає впровадження Плану дій міжнародної ініціативи «Партнерство «Відкритий Уряд» за напрямом «Впровадження технологій електронного урядування та розвиток електронної демократії».

20 вересня 2011 року в рамках сесії Генеральної Асамблеї ООН 8 країн започаткували міжнародну ініціативу «Партнерство «Відкритий Уряд», підписавши відповідну Декларацію. Президент України Віктор Янукович взяв участь в інавгураційній церемонії Партнерства у Нью-Йорку та підтвердив готовність України приєднатися до ініціативи.

Партнерство спрямоване на підвищення рівня відкритості та прозорості діяльності державних органів, залучення інститутів громадянського суспільства до формування державної політики і впровадження високих стандартів професійної чесності в державному управлінні.

Як зазначив Голова Державного агентства з питань науки, інновацій та інформатизації і голова Робочої групи з доопрацювання та впровадження Плану дій Володимир Семиноженко, підготовлений План дій відображає консолідоване бачення того шляху, яким має йти влада, аби суспільство стало нашим союзником та постійним учасником широкого діалогу з найбільш гострих питань державного порядку денного.

В рамках підготовки до реалізації Плану дій міжнародної ініціативи «Партнерство «Відкритий Уряд» підписано три Меморандуми - Меморандум про співпрацю Державного агентства з питань науки, інновацій та інформатизації, Національного центру електронного урядування та Міжнародного фонду «Відродження» щодо впровадження міжнародної ініціативи «Партнерство «Відкритий Уряд», Меморандум про взаєморозуміння між Державним агентством з питань науки, інновацій та інформатизації України, Національним центром електронного урядування та програмою «Глобальні Бібліотеки – Бібліоміст – Україна» щодо співпраці у впровадженні спільної ініціативи «Публічні бібліотеки – мости до електронного урядування» і Меморандум про співпрацю між Державним агентством з питань науки, інновацій та інформатизації України, Національним центром електронного урядування та Університетом штату Огайо – виконавцем проекту Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) "Програма розвитку законотворчої політики України» (ПСП-ІІ).

Меморандуми мають сприяти розвитку електронної демократії в Україні, застосуванню нових інструментів залучення громадськості до процесів формування публічної політики, впровадженню комплексу послуг з електронного урядування, які надаватимуться українцям безкоштовно через мережу публічних бібліотек, а також підвищенню ефективності державного управління завдяки використанню сучасних інформаційно-комунікаційних технологій.

Керівник Національного центру електронного урядування, заступник генерального директора ДП «Держінформресурс» з електронного урядування Олеся Архипська стверджує, що підписані меморандуми є свідченням довіри і готовності до взаємодії з боку міжнародних структур. «Україна взяла на себе найбільшу кількість зобов’язань саме у сфері впровадження технологій електронного урядування та розвитку електронної демократії. Наше спільне завдання - виконати ці зобов'язання вчасно та, головне, якісно», - наголошує вона.


Зазначимо, що Керівний комітет міжнародної ініціативи «Партнерство «Відкритий Уряд» схвалив План дій України без зауважень. План дій затверджено засіданням Кабінету Міністрів України від 5 квітня 2012 року за результатами Національного круглого столу з обговорення проекту Плану дій за участі Прем’єр-міністра України, представників органів виконавчої влади, членів Громадських рад, інститутів громадянського суспільства, міжнародних організацій та засобів масової інформації.
Просмотров: 511 | Добавил: makeevkanews