Вторник, 19.03.2024, 07:38

Макеевские региональные новости

Приветствую Вас Гость

Поиск
Друзья сайта

Партнеры

Агенство serm.biz.ua

Агенство недвижиммости Коммерсант

Переселенцы

Французские натяжные потолки

Портал для счастливых пар

Все для переселенцев

Натяжные потолки в Макеевке

Народный театр-студия Штрих г.Макеевка

Шевченковский район

Соломенский район

Автомедвежатники

Портал Работа в Макеевке

Макеевская организация Комитета Избирателей Украины

Святошинский район

Школа обучения избирательных комиссий

Олег Петров | Создайте свою визитку

Автозапчасти в Донецке

Статистика

Меню сайта






Всегда свежие Новости Макеевки

Погода в Донецке

Я.Интернет. Измерьте вашу скорость.

Календарь новостей
«  Ноябрь 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930
Наш опрос
Если бы Парламентские Выборы состоялись завтра за какую бы партию Вы проголосовали
Всего ответов: 184
Главная » 2013 » Ноябрь » 2 » Тимофей Нагорный организовал макеевским детям Большое кино
Тимофей Нагорный организовал макеевским детям Большое кино
13:51
      Тимофей Нагорный организовал макеевским школьникам поездку на премьеру Первого Украинского фильма за годы независимости Украины "Иван Сила" , показывающего Украинский дух и Украинскую силу, которая прошла 17 октября 2013 года в Донецке. Дети с восхищением посмотрели фильм и пообщались со звездами. Хорошей тенденцией является хотя бы то, что уже за государственные деньги в Украине стали снимать кино и если это получилось при скудном бюджете  15 млн гривен и такое кино, то хочется верить, что у Украинского кинематографа есть Будущее. Видео премьеры Вашему вниманию, а фильм ждите на экранах. Желаю всем приятного просмотра и чтобы никогда не падал дух!

Статьи по теме



  
 
$IMAGE1$
 $IMAGE2$

КІНОПОДІЯ РОКУ!

 

НОВЕ СІМЕЙНЕ УКРАЇНСЬКЕ КІНО "ІВАН СИЛА"

від режисера-постановника ВІКТОРА АНДРІЄНКА

 


Повнометражний пригодницький фільм, створений за 100% державного фінансування на замовлення Державного агентства України з питань кіно.


Прототипом головного героя фільму став цирковий український силач Іван Фірцак, якого в 1928-му році визнали найсильнішою людиною планети. На піку своєї кар’єри, після того як в 1928 році він припинив виступати за кордоном і повернувся на Батьківщину.

Фільм відтворює окремі сторінки життя молодого Івана, який достойно пройшов через серйозні випробування, змужнів і став непереможним сили і духу.

Слоган фільму: «ПРАВДА ЗАВЖДИ ПЕРЕМОЖЕ!»

Дія фільму розгортається в Європі початку ХХ століття, тому всі до єдиного люди в кадрі, включаючи численну масовку, одягнені в історичні костюми, надані для картини чеською студією «Баррандов». Всі сцени зняті в живих будівлях і справжніх інтер’єрах тієї епохи, в теперішньому цирку. Крім того, і всі видовищні та силові трюки виконані у фільмі наживо.


Автори сценарію та режисери
Віктор АНДРІЄНКО та Ігор ПИСЬМЕННИЙ (за мотивами книжки Олександра Гавроша «Неймовірні пригоди Івана Сили»)

У ролях:


Дмитро Халаджи - Іван Сила
Леонід Шевченко - Міха
Іванна Сахно - Мілка
Віктор Андрієнко  - Фікса
Ольга Сумська - Аделія
Ігор Письменний  -Пандорський
Василь Вірастюк - Велет
В’ячеслав Гіндін - Доктор Новак
Владислав Пінчук - Хлопчик
Сергій Романюк - Іван в старості
Лесь Задніпровський - Генерал поліції
Олександр Григор’єв - Капітан поліції
Володимир Комаров - Клоун Білий
Борис Барський - Клоун Рудий
Ігор Мірошниченко - Диригент оркестру
Олег Григор’єв - Козак
Богдан Бенюк - Ковальський
Олег Прімогенов - Головний вантажник
Дмитро Тімчев Станіслав-  (учень Новака)
Микола Світлицький Корнелій - (учень Новака)
Василь Бендас - Хворий у лікарні
Тупчій Вадим - Лікар
Володимир Свистунов - Магдебура
Микола Луценко - Диктор радіо
Ігор Арнаутов - Томаш
Сергій Конюшок - Чемпіон Франції
Олексій Вертинський - Гюсто
Євген Паперний - Президент Франції
Олександр Лобанов - Тоні Марчінеллі
Сергій Шмигора - Джебсон
Єгор Крутоголов - Уболівальник Джебсона
Ігор Кістол Принц - Уельський

 

ПРО ФІЛЬМ

 

Зйомки фільму розпочалися  21 серпня 2012 року. І тривали три з половиною місяці. За цей час знімальна група тричі побувала у Чернівцях, окремі сцени було відзнято у Кам’янці-Подільському та в Іршавському районі, що на Закарпатті (саме тут, у селі Білки народився і закінчив свій життєвий шлях Іван Фірцак). У Білках зйомки прходили у рідній хаті Івана Фірцака. До роботи був задіяний племінник Івана Фірцака, український художник Борис Фірцак, який допомагав створити аутентичний колорит у кадрі. 

Значна частина фільму знімалася на базі київського цирку шапіто «Арт-флай», у зйомках зайняті і всі актори цього цирку.

До участі у масових сценах було залучено понад 4 тисячі людей – як професійних акторів, так і звичайних мешканців.

За рік роботи над проектом його творці переконалися: фільм навіть на стадії створення виріс з «дитячих штанців» (хоча був заявлений як дитячий) і зацікавив дорослу аудиторію. Цьому є пояснення: адже стрічку присвячено справжньому українському герою, силачеві Івану Фірцаку, несправделиво викресленому з історії нашого народу. Герою, життя і доля якого можуть бути прикладом, як чесно прожити своє життя і залишитися скромною порядною людиною, як створити себе і свою біографію, і як варто любити – рідних, друзів, свою землю…

У фільмі знялася ціла плеяда зірок – не лише кінематографічних. Перш за все, мова йде про виконавця головної ролі у стрічці – Дмитра Халаджи (Іван Сила), а також про Василя Вірастюка. Їх присутність у кадрі надає колориту не тількі самому фільму. Ще до виходу стрічки на широкий екран розголос про їхній акторський дебют зробив добру справу: не лише зросла популярність цих яскравих особистостей, вони стали справжніми провідниками ідеї, закладеної у фільмі: «Правда завжди переможе», а своїми власними прикладами доводять, що і в сучасних умовах можна «зробити себе» так, як це колись зробив Іван Фірцак.

Автор сценарію та режисер-постановник фільму Віктор АНДРІЄНКО:

Наш фільм — не тільки відтворює деякі сторінки з життя найсильнішої людини планети ХХ століття Івана Фірцака. Завдяки участі у ньому видатних атлетів сучасності — Дмитра Халаджи, Василя Вірастюка, Сергія Конюшока, Володимира Свістунова та Сергія Шмигори — нам вдалося художньо поєднати час і простір. Саме у цих вимірах існують наші герої — щонайменш їх поєднує ціле століття. Ми свідомо вийшли за рамки життєвої історії головного героя — адже  Фірцак,  Халаджи та Вірастюк для будь-якої молодої людини можуть стати прикладом, як ставити мету і як досягати її, розраховуючи тільки на власні сили.

Автор сценарію та режисер фільму Ігор ПИСЬМЕННИЙ:

Ми знімали хорошу історію про хорошого хлопця. Показували реальні життєві ситуації, в яких може опинитися кожен з нас, і шукали вихід — не просто правильний, а гідний. Наш фільм навчає людей бути добрими і щирими у стосунках: у дружбі, у коханні. Ми намагалися дуже просто і доступно пояснити, що красти і брехати – це гріх, що заздрість ніколи не принесе щастя.

Оскільки фільм орієнтований на дитячо-юнацьку аудиторію (хоча я впевнений, що в результаті фільм вийшов сімейним), хочу відзначити — ніякого моралізаторства у нас в картині немає. Герої розкриваються через вчинки.

Виконавець головної ролі у фільмі Дмитро ХАЛАДЖИ:

Про Івана Фірцака , якого я зіграв у стрічці, знаю давно. Багато років тому прочитав про нього статтю в журналі «Радянський спорт». На жаль, зараз його ім’я незаслужено забуте. В кіно сподобалося зніматися. Допомагало те, що у мене є досвід виступів перед великою аудиторією . Фактично мені потрібно було грати самого себе, тобто циркового атлета. Головний посил фільму — духовне та патріотичне виховання молоді . Чомусь у нас так виходить , що прикладів для юного покоління в історії нашої країни безліч , але ми їх не помічаємо. Найчастіше звертаємо увагу на чужих героїв. Але нам потрібно згадувати про своє, національне надбання.

Вже у процесі роботи я зрозумів, наскільки це складно спортсменові одночасно зніматися і підтримувати високу фізичну форму: «Я усвідомив, наскільки це непросто було тому ж А.Шварценеггеру або Брюсу Лі. У першу чергу тому, що мені самому доводилося виконувати складні силові номери. В окремих місцях змушений був збирати всі свої сили...

Це фільм про забуту історію українського народу. Я б навіть сказав — про фольклор. Приміром, китайці дотепер знімають десятки фільмів про одного Брюс Лі. Адже в нас теж є ким пишатися — той же І.Піддубний, І.Фірцак і багато інших, імена яких у свій час звучали на весь світ! Але ми чомусь ховаємо це, десь це в нас закопане, зарите...

Виконавець ролі Велета, найсильніша людина планети 2004 року Василь ВІРАСТЮК:

Зателефонував Віктор Андрієнко. Ми зустрілися в той же день. І він так захоплююче, на емоціях переказав сценарій, що я погодився, не замислюючись! Більше того, історія розповідає про парубка із села, що ні з того, ні з сього зібрався й відправився в чуже місто шукати кращого життя. Повірите, але в цьому я побачив багато спільного зі своїм життям, адже колись давно так само, відправився в чужий Львів шукати щастя. Тому у фільмі я просто був самим собою! Ми часто жартували на майданчику, що якби мене запросили знятися в еротичному фільмі, то там би я точно почував себе «не у своїй тарілці». А тут  кожен з нас фактично працював за своїм спортивним профілем. До того ж я вже мав деякий досвід у кінозйомках… Мені б хотілося, щоб діти дивилися цей фільм з дорослими, цілими родинами. Переконаний, що він змусить багатьох задуматися, зробити важливі висновки. Я вже замучився пояснювати своїм дітям, що всі ці «супермени», відомі по мультфільмах, повністю вигадані персонажі. А от ми маємо реальні приклади унікальних людей, співвітчизників, які досягли всього своєю працею. Цього так не вистачає в наш час!

Актор Олег ПРИМОГЕНОВ, виконавець ролі вантажника

Мій товариш, відомий актор Віктор Андрієнко, поділився зі мною ідеєю свого нового фільму, на який держава йому як режисеру навіть гроші виділила. Запропонував, щоб я собі обрав роль – спочатку йшлося про те, що я гратиму одну з головних ролей. Але я був дуже зайнятий в інших проектах, тому знявся в «Івані Силі» тільки в епізоді – зіграв вантажника.

Проте внесок свій у цей фільм я таки зробив, можливо, навіть дещо більший, ніж епізодична роль. Адже на стадії підготовки до зйомок виникла величезна проблема: оскільки Андрієнко хотів знімати кіно про силача без каскадерів, вживу – зі справжніми силовими трюками, – виникло питання: а хто ж зіграє такого велетня? Перш за все, на думку спадало ім’я Василя Вірастюка. Але він вже дуже дорослий і за віком на роль Івана не підходив, хоча саме він у 2009 р. позував скульптору, який створив пам’ятник Фірцаку, встановлений у його рідному селі Білки за Закарпатті. І вже був на кастингах відібраний інший спортсмен, але не все режисера у ньому влаштовувало. А я вже був знайомий із Дмитром Халаджи – то й запропонував запросити його на цю роль. Халаджи на той час мав контракт з американським цирком, але пропозицію прийняв з легкістю, і контракт той призупинив. І вся знімальна група була вражена – і тим, яка портретна схожість між Іваном та Дмитром, і тим, як сміливо увійшов Халаджи у кадр.

виконавець ролі Магдебури Володимир СВІСТУНОВ, чемпіон Світу з пауерліфтингу, майстер спорту Міжнародного класу,:

Насправді, я грав самого себе - штангіста. Я займався важкою атлетикою 7 років, тому просто довелося трохи згадати старе. От і все! Звичайно, різниця між пауерліфтінгом, яким я зараз займаюся, і важкою атлетикою є. Це більше силовий вид спорту, а той - швидкісний. Десь за 2 тижні до зйомок я спробував старі вправи, небагато попрацював на швидкість, щоб відчути себе. Був контактний момент, коли я повинен був несильно вдарити свого тренера. Так би мовити, «поставити його на місце» — начебто, хто ти такий! Я планував зробити це легенько, щоб нікому нічого пошкодити. Аж раптом з’явився Віктор Андрієнко і сказав вчепити його так, щоб той аж зігнувся, а глядач відчув епізод! Тоді нас це сильно розважило».

Актор В’ячеслав ГІНДІН, виконавець ролі доктора Новака:

«Мого персонажа звуть доктор Новак. За сюжетом він учитель Івана. Це не найголовніша фігура в фільмі, але дуже важлива в житті головного персонажа. Доктор Новак бачить Івана на виставі в цирку і, розуміючи його потенційну силу, пропонує її офактурити. Доктор Новак зіграв у житті Івана роль не тільки тренера, а й духовного наставника. Для того, щоб я зіграв цю роль, Віктор Андрієнко поставив мені умову: трошки схуднути і «оформитися». Але він не збирався робити з мене Шварценеггера або Сталлоне. Доктор Новак виховує в атлетах насамперед духовні якості. У нього багата біографія, він людина з минулим, і моя задача полягала в тому, щоб глядач повірив, що я дійсно міг виховати таку людину, як Іван Фірцак.

Актор Леонід ШЕВЧЕНКО, виконавець ролі Міхи, 14 років

Мій герой – маленький бешкетник- крадій, який під впливом Івана докорінно змінює своє життя, перестає красти. Мені здається, я грав звичайного хлопчика, яких і зараз дуже багато. Мене питали, чим на мою думку відрізняються діти початку 20 століття і мої сучасні однолітки. Думаю, практично, нічим. Хіба, можливо, у ті часи дійсно було чимало дрібних злодюжок, як мій Міха, а тепер все більше  «мажорів». Ті хлопці змушені були якимось чином самостійно заробляти собі на життя, а у наших «мажорів» усе є – тому що в багатьох з них батьки злодюги…

Цікаві факти:

·        Усі актори у фільмі одягнені в автентичні історичні  костюми початку ХХ століття, надані студією "Баррандов" (Чехія).

·        Під час зйомок було задіяно 20 ретро-автомобілів (Польща).

·        У фільмі знялося понад 4000 тисячі акторів масових сцен.

·        Усі силові трюки у фільмі виконані наживо.

·        Вага брили, яку в кадрі розбивають ковадлами на грудях у головного героя, який лежить під час трюку на великих цвяхах–350 кг.

·        Посуд, старовинні речі, газети, меблі, тощо надані приватними колекціонерами та музеями.

·        Усі циркові сцени знімалися у справжньому цирку шапіто «Арт-флай» (Київ), більшість європейських сцен знято у Чернівцях, а також у Кам’янці-Подільському.

·        Частина зйомок була здійснена на батьківщині Івана Фірцака – в Іршавському районі Закарпаття та на подвір’ї та у будинку родини Фірцаків.

·         Анімаційні сцени зроблені компанією "Sakhaltuev Production Company", формат анімації запропонований Віктором Андрієнком.

 

Група на facebook    https://www.facebook.com/IvanSila.StrongIvan

Офіційний сайт        http://ivan-film-ua.com/

Офіційний трейлер  http://www.youtube.com/watch?v=HQmXfb90KvA

 

 

 


Просмотров: 910 | Добавил: makeevkanews