Вторник, 14.05.2024, 16:38

Макеевские региональные новости

Приветствую Вас Гость

Поиск
Друзья сайта

Партнеры

Агенство serm.biz.ua

Агенство недвижиммости Коммерсант

Переселенцы

Французские натяжные потолки

Портал для счастливых пар

Все для переселенцев

Натяжные потолки в Макеевке

Народный театр-студия Штрих г.Макеевка

Шевченковский район

Соломенский район

Автомедвежатники

Портал Работа в Макеевке

Макеевская организация Комитета Избирателей Украины

Святошинский район

Школа обучения избирательных комиссий

Олег Петров | Создайте свою визитку

Автозапчасти в Донецке

Статистика

Меню сайта






Всегда свежие Новости Макеевки

Погода в Донецке

Я.Интернет. Измерьте вашу скорость.

Календарь новостей
«  Сентябрь 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930
Наш опрос
Если бы Президентские Выборы состоялись завтра за кого бы Вы проголосовали
Всего ответов: 348
Главная » 2011 » Сентябрь » 2 » Погодинна оплата праці шахтарів – шлях до зменшення трагічних випадків?
Погодинна оплата праці шахтарів – шлях до зменшення трагічних випадків?
12:49

«За оцінкою Держміськпромнагляду, стан промислової безпеки на підприємствах вугільної промисловості – незадовільний, а аварійність – критична», – зазначив перший заступник голови Незалежної профспілки гірників України (НПГУ) Анатолій Акімочкін під час прес-конференції у Донецьку, – «тим часом, охорона праці фінансується практично за залишковим принципом. Не дивлячись на те, що галузевою тарифною угодою передбачається відрахування підприємством на засоби індивідуального та колективного захисту 3% від суми реалізованої продукції, жодне вуглевидобувне підприємство України не виконує цю норму», – зауважив Акімочкін. На його думку, зробити працю шахтаря безпечнішою може реформування системи оплати праці й перехід від відрядно-преміальної системи до погодинної.

У статті №3 Закону України «Про підвищення престижності шахтарської праці» зазначається, що умови оплати праці передбачають погодинну сплату. Це означає, що працівник має право призупинити свою діяльність, якщо його життю загрожує небезпека, привести своє робоче місце до безпечного стану й далі продовжити роботу. І за умови, якщо втрачені об’єми видобутку, в заробітній платні працівник не втрачає.  «Ще у 2008 році був проведений експеримент на 5 вугледобувних підприємствах України, наприклад, шахта «Белицька» («Добропіллявугілля»), шахта «Центральна» («Красноармійськвугілля») та ще 3 шахти в інших областях. За висновками комісії, яка була представлена представниками Міністерства вугільної промисловості та профспілок, експеримент мав позитивний характер. Й комісія видала рекомендації щодо впровадження цієї системи на підприємствах вугільної промисловості України. На жаль, про експеримент забули й жодних  дій щодо впровадження рекомендацій не виконується», – підкреслив перший заступник голови НПГУ.

«Наша профспілка вже не перший рік бореться за впровадження саме цієї системи оплати праці. Через розформування Міністерства вугільної промисловості у грудні 2010 року перемовини щодо цього питання довелось припинити. Відновлення перемовин призначено на жовтень», – зазначив Анатолій Акімочкін.

Просмотров: 323 | Добавил: makeevkanews