Суббота, 20.04.2024, 13:45

Макеевские региональные новости

Приветствую Вас Гость

Поиск
Друзья сайта

Партнеры

Агенство serm.biz.ua

Агенство недвижиммости Коммерсант

Переселенцы

Французские натяжные потолки

Портал для счастливых пар

Все для переселенцев

Натяжные потолки в Макеевке

Народный театр-студия Штрих г.Макеевка

Шевченковский район

Соломенский район

Автомедвежатники

Портал Работа в Макеевке

Макеевская организация Комитета Избирателей Украины

Святошинский район

Школа обучения избирательных комиссий

Олег Петров | Создайте свою визитку

Автозапчасти в Донецке

Статистика

Меню сайта






Всегда свежие Новости Макеевки

Погода в Донецке

Я.Интернет. Измерьте вашу скорость.

Календарь новостей
«  Сентябрь 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Наш опрос
Если бы Президентские Выборы состоялись завтра за кого бы Вы проголосовали
Всего ответов: 348
Главная » 2012 » Сентябрь » 8 » Як влада бореться з неякісними виробниками молочних продуктів
Як влада бореться з неякісними виробниками молочних продуктів
00:59

16 серпня 2012 року Донецький прес-клуб провів засідання присвячене якості молокопродуктів у роздрібній та оптовій торгівлі. Про це фахове говорили наші місцеві медичні працівники та столичний експерт.

Олександр Прилуцький,завідуючий кафедрою клінічної,алергології та ендокринології Донецького національного медичного університету ім.. Горького акцентував увагу присутніх, що на сьогодні в світі існує близько тисячі дозволених харчових добавок, які поділяються на декілька класів, у тому числі стабілізатори,консерванти, барвники та інші сполуки.

Юрій Чорнобривець,директор київського інституту споживчих експертиз, навів конкретні приклади вживання шкідливих добавок,що їх застосовують у виробництві деякі безвідповідальні підприємства в погоні за прибутками. Наприклад, пальмова олія в Україні, вже звично увійшла до змісту згущеного молока, цукерок,шоколаду та шоколадної пасти, локшини швидкого приготування,чіпсів,крекерів, тощо: додавання пальмової олії в ці продукти сягає інколи 95% А між тим, пальмову олію у всьому світі вживають здебільшого для змащення обладнання у металургійній промисловості. ЇЇ розчиняє  лише бензин , тож людський організм її практично не засвоює-вона густо шлакує організм і виводиться з нього дуже повільно. Саме ці чинники і призводять до численних серцево-судинних, онкологічних,гастроентерологічних захворювань та ожиріння.

Ми часто купуємо сир, масло, інші молочні вироби навіть і не здогадуючись, про цю небезпеку. Ми віримо своєму уряду і впевнені в тому, що відповідні структури стоять на захисті нашого здоров’я. А чи дійсно їм можна вірити. Чи можливо прибуток деяких осіб, став  над  здоров’ям громадян.

Нас просто дивує позиція контролюючих органів. Ми вражені і стурбовані, що влада незабаром може з’єднатися з недоброякісними виробниками. Якщо це не так, то чому , ми говоримо що у нас існують недоброякісні виробники. Так чому вони до сих пір існують. Чому чесні виробники, не отримують відповідний захист. Хто за це повинен відповідати  та контролювати ці процеси і коли в цій галузі буде наведений лад.

Я , як і більшість споживачів, хочу приходити до крамниці і купувати не фальсифікатори і недоброякісну продукцію. Я хочу, щоб законодавча база не давала змоги лобіювати подібні речі і не давала можливості про це так говорити. Я хочу, щоб люди не ставили свій прибуток, за рахунок інших людей понад усе, також про подібні речі  потрібно говорити, писати, інформувати громадськість а нашим урядовцям на чолі з керівництвом ретельно вивчити цю проблему, і якщо вона дійсно існує, докласти певних зусиль на її подолання, тим самим перекривши всі можливі канали, тим людям, хто хоче заробляти свої гроші на горі інших людей. Будьте пильними і уважно дивіться, що ви купуєте, а влада все зробить, щоб  харчові продукти, що ми купуємо були  якісні, смачні, безпечні  та корисні. Хочеться щиро в це вірити.

Вадим Алтухов.






Просмотров: 822 | Добавил: makeevkanews