Среда, 15.05.2024, 18:36

Макеевские региональные новости

Приветствую Вас Гость

Поиск
Друзья сайта

Партнеры

Агенство serm.biz.ua

Агенство недвижиммости Коммерсант

Переселенцы

Французские натяжные потолки

Портал для счастливых пар

Все для переселенцев

Натяжные потолки в Макеевке

Народный театр-студия Штрих г.Макеевка

Шевченковский район

Соломенский район

Автомедвежатники

Портал Работа в Макеевке

Макеевская организация Комитета Избирателей Украины

Святошинский район

Школа обучения избирательных комиссий

Олег Петров | Создайте свою визитку

Автозапчасти в Донецке

Статистика

Меню сайта






Всегда свежие Новости Макеевки

Погода в Донецке

Я.Интернет. Измерьте вашу скорость.

Календарь новостей
«  Февраль 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28
Наш опрос
Если бы Парламентские Выборы состоялись завтра за какую бы партию Вы проголосовали
Всего ответов: 184
Главная » 2011 » Февраль » 22 » інтерв'ю експерта Фонду розвитку ЗМІ Посольства США в Украјні Олега Пастухова
інтерв'ю експерта Фонду розвитку ЗМІ Посольства США в Украјні Олега Пастухова
22:35

18 лютого  під час засідання Донецького прес-клубу експерт Фонду розвитку ЗМІ Посольства США в Україні Олег Пастухов розповів учасникам заходу про особливості роботи  програми «Фонд розвитку українських ЗМІ» та поінформував про конкурси Офісу демократичних грантів Посольства США в Україні.

«Програма працює близько 10 років. Вона адмініструється Відділом преси, освіти та культури Посольства США в Україні. Кошти фонду спрямовані на підтримку вільних незалежних ЗМІ. Відповідно, партійні, комунальні та державні медіа не можуть брати участь у нашому конкурсі, але журналісти можуть отримувати індивідуальні гранти, навіть якщо вони представляють ці ЗМІ.

Фонд дещо змінив свої пріоритети з початку свого існування. Зараз дуже велика увага приділяється підвищенню якості журналістської освіти: проведенню практичних тренінгів для студентів-журналістів, організації стажувань на базі різних ЗМІ, міжрегіональним обмінам, створенню навчальних посібників тощо.  

Ми також готові розглядати пропозиції щодо покрашення професійних стандартів власне серед вже працюючих журналістів. Це може бути тренінгова допомога, часткове фінансування поїздок на конференції або стажування за кордоном. Тільки у цьому випадку, журналісти мають самі знайти ті ЗМІ, які будуть зацікавлені в їх стажуванні. Це може бути також підтримка проведення журналістських розслідувань, аналітичних репортажів та різних тематичних матеріалів.

Водночас Фонд фінансує моніторинги, наприклад, моніторинг порушень професійних прав журналістів, моніторинг свободи преси. До речі, зараз йде такий цікавий проект на сайті «Телекритика», який займається моніторингом політичних ток-шоу в Україні: відслідковуються маніпуляції, подвійні стандарти тощо. Його результати можна знайти в розділі «Медіаграмотність». Також ми приділяємо увагу співпраці ЗМІ з неурядовими організаціями й державними інституціями. Наразі школа вищої державної служби на наші кошти проводить тренінг для прес-секретарів. Оскільки змінився уряд, змінився повністю склад державних структур, то й змінилися прес-секретарі. Один із тренінгів проводив Євген Глібовицький і в ньому взяли участь представники прес-служб вищих щаблів влади: Кабінету міністрів, Служби безпеки України тощо.

Я доволі часто буваю в Донецькій області саме тому, що в місті та регіоні працює багато наших проектів. Наприклад, горлівська газета «Кочегарка» оновила свій сайт, «Вечерняя Макеевка» робила цикл аналітичних репортажів, у Донецьку розширює роботу свого сайту видання «ОстроВ». В тому числі «Донецький прес-клуб» зміг оновити свій веб-сайт на кошти Фонду розвитку українських ЗМІ. Колись нашими грантерами були газети «Донбасс», «Донецкие новости» та інші.

Користуючись нагодою, хочу зазначити, що я представляю офіс саме розвитку ЗМІ, але у нас паралельно працюють колеги в офісі демократичних грантів, які попросили мене повідомити про оголошення двох конкурсів в їх сфері. Перший тематичний конкурс називається «Усвідомлення проблем захисту довкілля», метою якого є проведення суспільно-інформаційних кампаній та практичних ініціатив, які покликані розширювати розуміння поняття довкілля. Другий – «Посилення спроможності громадських рад при органах виконавчої влади та місцевого самоврядування», з такими напрямками роботи як налагодження роботи громадських рад, організація консультацій з громадськістю, залучення неурядових організацій, проведення з ними навчальних заходів (за темами: «Комунікаційні навички», «Засоби підвищення ролі та впливу неурядових організацій на процеси прийняття рішень громадою та органами влади», «Підвищення прозорості інформації про діяльність громадських рад та взаємодію з органами влади»). Щоб взяти участь у конкурсі Фонду розвитку ЗМІ, завантажте пакет конкурсних документів. Просимо надсилати заявки в електронному вигляді на адресу: KyivMDF@state.gov або звичайною поштою на адресу: Посольство США, Відділ преси, освіти та культури, Фонд Розвитку ЗМІ, вул. Глибочицька, 4, Київ, Україна, 04050.

Бажаю Вам успіхів у Вашій діяльності»

Просмотров: 588 | Добавил: makeevkanews