Суббота, 04.05.2024, 17:49

Макеевские региональные новости

Приветствую Вас Гость

Поиск
Друзья сайта

Партнеры

Агенство serm.biz.ua

Агенство недвижиммости Коммерсант

Переселенцы

Французские натяжные потолки

Портал для счастливых пар

Все для переселенцев

Натяжные потолки в Макеевке

Народный театр-студия Штрих г.Макеевка

Шевченковский район

Соломенский район

Автомедвежатники

Портал Работа в Макеевке

Макеевская организация Комитета Избирателей Украины

Святошинский район

Школа обучения избирательных комиссий

Олег Петров | Создайте свою визитку

Автозапчасти в Донецке

Статистика

Меню сайта






Всегда свежие Новости Макеевки

Погода в Донецке

Я.Интернет. Измерьте вашу скорость.

Календарь новостей
«  Май 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Наш опрос
Если бы Президентские Выборы состоялись завтра за кого бы Вы проголосовали
Всего ответов: 348
Главная » 2012 » Май » 30 » До ініціативи Президента України «Партнерство «Відкритий Уряд» Макіївськи депутати ставляться чомусь з острахом.
До ініціативи Президента України «Партнерство «Відкритий Уряд» Макіївськи депутати ставляться чомусь з острахом.
22:37

28 травня в міській раді міста Макіївка на IV –поверсі у залі засідань  відбулось засідання постійної комісії міської ради 6-го скликання

Серед багатьох питань до розгляду у кінці засідання довелось виступити і мені. Я просив депутатів надати мені можливість виступити на сесії 30 травня перед всіма присутніми з інформаційним месі джем з приводу ініціативи Президента «Партнерство «Відкритий Уряд» Побіжно  поінформував присутніх, про події та плани які вже відбуваються навколо цієї ініціативи. Розказав і про намагання провести круглі столи та обговорення  по цій тематиці у нашому місті, тільки поки вони є безрезультатними. І коли дійшла справа до голосування чи надавати мені слово для виступу чи ні, то всі депутати чомусь з моїм виступом на 30 травня  не погодились. Вони аргументували це тим, що вони про це всі прекрасно знають,читають, і є доволі освіченими. Напевно так і не зрозуміли, чи то я не зміг донести,що мова йде про інформування всього населення нашого міста і всіх виборців і залучення їх до цього процесу. Мало про це знати. Потрібно діяти.

Не встиг задати запитання з приводу прозорості нашого Парламенту. Чи можна його назвати прозорим. Звичайно можна. Стенограми всі викладені в Інтернеті і їх можна прочитати. Потім йдуть парламентські слухання, а потім голосування. Рішення приймається більшістю. А хто керує цією більшістю. Одним рухом руки всім відомий нам депутат дає команду по якому питанню і як голосувати. А хто керує цією людиною? А хто керує думкою наших депутатів у нашому місті. Хто формує світогляд стосовно ініціативи Президента України?

Ось про це я і хотів розказати 30 травня на сесії міської ради у місті Макіївка. Хотів сказати, що я хочу жити комфортно у своїй країні, безпечно. Хотів сказати,що я хочу бачити не тільки відкритий Уряд, але і дієвий і результативний. Хотів сказати,що і у нас потрібно проводити круглі столи, які вже провели у Донецьку, хотів сказати,що Макіївка завжди була по переду, а в цьому питанні ми чомусь поки відстаємо.

Про бажання України приєднатися до цієї багатосторонньої ініціативи, започаткованої урядами США й Бразилії,  Президент України Віктор Янукович офіційно заявив 20 вересня 2011 року

В Україні підтримати цю ініціативу  від громадськості зголосився Олексій Хмара. Це представник Кіровограду, керівник обласної громадської організації ТОРО. Ним  була Сформована  регіональна мережу людей, яки б знали про цю ініціативу і були долучені до цього процесу і розповсюджували цю інформацію. 

Українська влада привселюдно заявила  про готовність України взяти на себе конкретні зобов’язання й зробити відчутний внесок у становлення нової культури діалогу влади й суспільства.

Мої висновки. Я вдячний міському голові міста Макіївка за  надану можливість виступити перед депутатськими комісіями. До речі сьогодні мене запросили ще на одну комісію, де я теж буду мати змогу поінформувати людей з цього питання. Хоча результат завчасно відомий, але якісь зрушення вже є. Можливо і круглий стіл незабаром проведемо і на ЮНІОНІ передачу зробимо. Не вже в Макіївці будуть тільки імітувати підтримку ініціативи Президента і ставитись до цього не належним образом.

Що таке «Партнерство «Відкритий Уряд»

1. Прозоре державне управління.

2. Залучення громадян до участі в процесах державного управління.

3.Боротьба з корупцією.

4.Використання нових технологій для покрашення державного управління.

Так чому ці питання Макіївські депутати зволікають обговорювати широко і глибоко. Чого вони очікують? На що сподіваються?

Вадим Алтухов.






Просмотров: 381 | Добавил: makeevkanews