Вторник, 14.05.2024, 12:04

Макеевские региональные новости

Приветствую Вас Гость

Поиск
Друзья сайта

Партнеры

Агенство serm.biz.ua

Агенство недвижиммости Коммерсант

Переселенцы

Французские натяжные потолки

Портал для счастливых пар

Все для переселенцев

Натяжные потолки в Макеевке

Народный театр-студия Штрих г.Макеевка

Шевченковский район

Соломенский район

Автомедвежатники

Портал Работа в Макеевке

Макеевская организация Комитета Избирателей Украины

Святошинский район

Школа обучения избирательных комиссий

Олег Петров | Создайте свою визитку

Автозапчасти в Донецке

Статистика

Меню сайта






Всегда свежие Новости Макеевки

Погода в Донецке

Я.Интернет. Измерьте вашу скорость.

Календарь новостей
«  Январь 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Наш опрос
Если бы Парламентские Выборы состоялись завтра за какую бы партию Вы проголосовали
Всего ответов: 184
Главная » 2011 » Январь » 28 » Держава допоможе тим, кому найскладніше
Держава допоможе тим, кому найскладніше
01:34

Проблема подолання бідності є одним з пріоритетів діяльності Уряду України та державних органів влади. Серед інших кроків щодо покращення матеріального становища громадян є і надання найнужденнішим соціальної допомоги. На сьогодні існує близько 20 програм такої підтримки. Лише на допомоги сім’ям з дітьми, малозабезпеченим сім’ям, дітям-інвалідам та інвалідам з дитинства у Державному бюджеті передбачені витрати у сумі 26,4 млрд.грн., що на 2,7 млрд.грн. більше, ніж торік.

„Практично жодна стаття, яка стосується соціальних виплат за будь-якими напрямами, не була зменшена. Крім цього, ми зробили все можливе, щоб наші програми були збільшені порівняно з 2010 роком. Приміром, ми знизили поріг, який дає можливість отримувати субсидії. І, як показав досвід, це було правильним рішенням, оскільки держава повинна допомагати тим, кому сьогодні найскладніше”, - говорить Віце-прем’єр-міністр України - Міністр соціальної політики України Сергій Тігіпко.

Так, станом на 1 січня 2011 року субсидії на оплату житлово-комунальних послуг отримували 1 391,6 тис. сімей – 8,2 відсотків всіх домогосподарств України, що на 62 відсотки більше, ніж в аналогічний період попереднього року. Всього у держбюджеті на цей рік на надання пільг та житлових субсидій населенню на оплату електроенергії, природного газу, послуг тепло-, водопостачання і водовідведення, квартирної плати тощо передбачено 7,0 млрд. гривень, що на 1,1 млрд. грн. більше, ніж торік.

Відчують підтримку держави і малозабезпечені сім’ї, одинокі матері, опікуни (піклувальники), діти-інваліди, інваліди з дитинства та інші найнужденніші верстви населення.

Цього року у січні, квітні, жовтні та грудні підвищуватимуться розміри всіх соціальних виплат, які залежать від прожиткового мінімуму.

Крім того, вперше виплати соціальної допомоги по народженню дитини будуть диференційованими. Якщо жінка народила в січні, вона отримуватиме на першу дитину 17 952 грн., на другу - 36 720 грн., на третю та кожну наступну дитину - 73 440 грн. Якщо в квітні - цей розмір становитиме 18 304 грн. на першого малюка. 37 440 грн. – на другого та 74 880 грн. – на третього та наступних.

З метою підвищення адресності та покращення обслуговування громадян продовжується кропітка робота з реформування системи соціальної допомоги, що передбачається Проектом „Удосконалення системи соціальної допомоги”, який реалізує Міністерство соціальної політики за підтримки Світового банку. Завдяки впровадженню єдиної технології прийому громадян спрощено процедуру звернення громадян для отримання соціальної допомоги. Тож принципи нинішньої реформи полягають в наданні якісних послуг отримувачам допомоги з максимальною зручністю та повагою до людини.

А впровадження нового програмного забезпечення забезпечуватиме створення єдиної бази даних отримувачів всіх видів соціальної допомоги, прискорює терміни опрацювання заяв та підвищує контроль за цільовим використанням бюджетних коштів.

Просмотров: 418 | Добавил: makeevkanews