Четверг, 09.05.2024, 01:02

Макеевские региональные новости

Приветствую Вас Гость

Поиск
Друзья сайта

Партнеры

Агенство serm.biz.ua

Агенство недвижиммости Коммерсант

Переселенцы

Французские натяжные потолки

Портал для счастливых пар

Все для переселенцев

Натяжные потолки в Макеевке

Народный театр-студия Штрих г.Макеевка

Шевченковский район

Соломенский район

Автомедвежатники

Портал Работа в Макеевке

Макеевская организация Комитета Избирателей Украины

Святошинский район

Школа обучения избирательных комиссий

Олег Петров | Создайте свою визитку

Автозапчасти в Донецке

Статистика

Меню сайта






Всегда свежие Новости Макеевки

Погода в Донецке

Я.Интернет. Измерьте вашу скорость.

Календарь новостей
«  Март 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Наш опрос
Если бы Парламентские Выборы состоялись завтра за какую бы партию Вы проголосовали
Всего ответов: 184
Главная » 2012 » Март » 21 » Демократії треба вчитися
Демократії треба вчитися
14:50

14 березня 2012 року у Львові громадські організації із Донецьку та Львову вчилися демократії і обговорювали питання соціальної політики Держави. Захід відбувся на базі Західноукраїнського регіонального центру, який відкрив Петро Мавко, директор цього центру та член правління міжнародної організації інституту демократії імені «Пилипа Орлика» Після представлення кожної громадської організації Світлана Федорівна на правах організатора цього заходу надала слово Марті Козак, яка є старшим викладачем Львівської Політехніки і запропонувала бути їй спікером цієї програми.

Термін «демократія» походить з давньогрецької мови і буквально означає «влада народу», хоча у новогрецькій отримала нове значення, як форма державного правління.  Кожна людина має право приймати участь в управлінні своєю країною, безпосередньо, або шляхом вільно вибраних представників. Всі ми маємо рівні права та доступ до Державної служби. Воля народу повинна бути підмурком для влади. А чи так це насправді.

Що нам з Вами робити,щоб ця демократія не згорталася. А чи можлива демократія взагалі без розбудови громадянського суспільства. А чи можемо ми впевнено назвати нашу Країну демократичною. Як нам з Вами захистити свої права і де нас з Вами цьому навчать. Дійсно, що влада не дуже зацікавлена, щоб  громадянське суспільство було потужним, принаймні ми це бачимо на власні очі на прикладі Донецького регіону. Чи дійсно ми маємо рівні права, які нам гарантує наша Конституція. На ці питання потрібно кожному розмірковувати самостійно, а якщо Ви будете думати, то рано  чи пізно дійдете висновку, що потрібно об’єднуватись в громадські організації і захищати себе та ближніх.

А про одне з наших прав ми і говорили у Львові. Україна задекларувала, що ми є соціальною Державою і що кожний громадянин має право на соціальний захист. Що ми до цього відносимо. Які в нас соціальні проблеми. Де ми можемо поговорити про ці проблеми. Громадські активісти вже переконалися, що круглі столи допомагають нам більше розібратися в сучасних проблемах і виробити шляхи їх вирішення. Соціальна політика торкається кожного з нас. На жаль в нас є соціально незахищені верстви населення. А яку саме підтримку з боку Держави ми з Вами отримуємо і на що можемо розраховувати. Основні напрямки соціальної політики надання допомоги малозабезпеченим верствам населення. Що можна віднести до соціальної безпеки. Це збільшення робочих місць, покрашення життя бідному та середньому класу.

А як, взагалі до цього ставляться в країнах з більш розвиненою демократією. Як там консолідується громадянське суспільство, як вони запобігають згортанню демократії, і зміцнюють та утверджують верховенство права. Яка роль громадськості в соціальній політики. На ці і на інші питання ми б хотіли провести круглі столи з нашою владою і в присутності мера нашого міста шановного Мальцева Олександра Миколайовича. Закликаємо Вас, радимо Вам, запрошуйте нас до діалогу, давайте можливість надавати свої коментарі, робіть цікаві діалогові передачі на місцевому телебаченні, і тільки тоді ми зможемо впевнено сказати, що демократія в Україні не згортається, а мер нашого міста дбає про наші права і захищає  інтереси на рівні соціальної політики України.

Вадим Алтухов.






Просмотров: 605 | Добавил: makeevkanews