Суббота, 20.04.2024, 13:33

Макеевские региональные новости

Приветствую Вас Гость

Поиск
Друзья сайта

Партнеры

Агенство serm.biz.ua

Агенство недвижиммости Коммерсант

Переселенцы

Французские натяжные потолки

Портал для счастливых пар

Все для переселенцев

Натяжные потолки в Макеевке

Народный театр-студия Штрих г.Макеевка

Шевченковский район

Соломенский район

Автомедвежатники

Портал Работа в Макеевке

Макеевская организация Комитета Избирателей Украины

Святошинский район

Школа обучения избирательных комиссий

Олег Петров | Создайте свою визитку

Автозапчасти в Донецке

Статистика

Меню сайта






Всегда свежие Новости Макеевки

Погода в Донецке

Я.Интернет. Измерьте вашу скорость.

Календарь новостей
«  Январь 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Наш опрос
Если бы Парламентские Выборы состоялись завтра за какую бы партию Вы проголосовали
Всего ответов: 184
Главная » 2013 » Январь » 24 » Чи краще нам з Вами буде житись на Донеччині, якщо сланцевий газ все ж таки будуть видобувати.
Чи краще нам з Вами буде житись на Донеччині, якщо сланцевий газ все ж таки будуть видобувати.
19:17
23 січня у Донецьку в приміщенні кінотеатру «Кінокульт» по вул. Ватутіна 35 відбулась панельна дискусія «Сланцевий газ для Донеччини: проблеми і перспективи». Присутнім була представлена можливість переглянути документальний фільм «Газова країна» «Gasland» американського режисера Джоша Фокса та обмінятися своїми думками.
Під час розмов, можна було почути багато корисних думок, тому що побачені кадри дійсно спонукали до роздумів і до прогнозування подальших подій. Стосовно видобутку сланцевого газу в нашому регіоні.
Присутні були здивовані, чому, перед тим, як прийняти рішення, не було широкого і публічного обговорення з громадськістю. Чому, знов таке важливе питання приймалось поспіхом і без консультацій.
На сьогоднішній день у простих людей інформації про цей проект майже і немає. Люди хочуть почути правдиву статистику від фахівців, які спеціалізуються на цій тематиці.
Нас турбують питання екології, сільського господарства, зеленого туризму, який зиск отримає звичайний громадянин від цієї ідеї. Та хто взагалі зможе потім відповісти у разі негативних наслідків після цього видобутку.
Треба бити в дзвін вже зараз, поки є час для спокійних та ґрунтовних розмов. Тільки хто їх організує, хто зможе забезпечити місце для проведення і літературою для самостійної роботи.
Зараз в цій ситуації головне не гаяти часу.. Тема дійсно складна і нова для нашого регіону. Нею можуть скористатись і повернути в будь який бік. Відверто я і сам до кінця, ще не зрозумів, погано це чи добре. І на який бік мені ставати, чи йти і організовувати людей,щоб ні в якому разі не допустили такої катастрофи, чи навпаки агітувати і підтримувати позицію нашого Уряду. Питань дуже багато і їх потрібно обговорювати.
Все тільки починається і доводити проблему до загострення не потрібно. Вважаю, що вкрай необхідно організувати круглі столи,передачі на телебаченні, інформаційні розсилки і розповідати людям про переваги цього проекту, щоб кожний громадянин зміг почути і заспокоїтись, що йому не прийдеться пити воду, яка буде охоплена полум’ям і що природа від цього не постраждає і що кожному з людей на Донеччині після видобування газу стане жити трішечки краще.
Хочу подякувати організаторам цього заходу за можливість побачити ці унікальні кадри, а тим хто ще не бачив,раджу подивитись цей фільм. Ну а хто відповідає за спокій в суспільстві негайно раджу вести діалог з громадськістю і доводити переваги цього рішення,яке ухвалили народні обранці. А що Ви думаєте друзі з цього приводу.
Вадим Алтухов.
Просмотров: 713 | Добавил: makeevkanews