Четверг, 02.05.2024, 17:45

Макеевские региональные новости

Приветствую Вас Гость

Поиск
Друзья сайта

Партнеры

Агенство serm.biz.ua

Агенство недвижиммости Коммерсант

Переселенцы

Французские натяжные потолки

Портал для счастливых пар

Все для переселенцев

Натяжные потолки в Макеевке

Народный театр-студия Штрих г.Макеевка

Шевченковский район

Соломенский район

Автомедвежатники

Портал Работа в Макеевке

Макеевская организация Комитета Избирателей Украины

Святошинский район

Школа обучения избирательных комиссий

Олег Петров | Создайте свою визитку

Автозапчасти в Донецке

Статистика

Меню сайта






Всегда свежие Новости Макеевки

Погода в Донецке

Я.Интернет. Измерьте вашу скорость.

Календарь новостей
«  Август 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Наш опрос
Если бы Парламентские Выборы состоялись завтра за какую бы партию Вы проголосовали
Всего ответов: 184
Главная » 2012 » Август » 15 » Чи є на Донеччині зловживання у сфері державних закупівель
Чи є на Донеччині зловживання у сфері державних закупівель
23:47

8 серпня 2012 року на базі Донецького прес-клубу відбулась розмова про методологію моніторингу у сфері державних закупівель. Про це присутнім розказав заступник голови Макіївської міської громадської організації «Батьківщина» Сергій Карелін

    Ми постійно намагаємось інформувати громадськість про можливі зловживання з боку влади і попереджати їх у розділі саме державних закупівель. Ми часто чуємо слово Тендер. А що це таке і чому цьому слову, так багато приділяється уваги.

Тендер-це  прозора вигідна купівля здійснена  за державний кошт на користь громади і працівників даної  установи. Тендер – це така форма укладання договорів, яка передбачає  вибір партнера на конкурсній основі. Іншими словами, тендер є конкурентною формою розміщення замовлень на виконання робіт, постачання товарів або надання послуг із заздалегідь оголошеними в документації умовами, в обумовлені терміни, на принципах змагальності, справедливості і ефективності. З організацією, яка виграла тендер, укладається контракт. Переможцем тендера вважається учасник, який подав пропозицію, що відповідає вимогам тендерної документації, в якій запропоновані кращі умови.

А чи знаємо ми з Вами про існування закону про здійснення державних закупівель за номером 2289-VІ-Цей Закон встановлює правові та економічні засади здійснення закупівель товарів, робіт і послуг за державні кошти.

Начебто все є і закон, і добра воля влади і все ж  таки люди знаходять способи, щоб ошукати державу і нас з вами і всі ці кошти, або більшість з них використати не за призначенням. Прикладів таких безліч. В Криму існує будівельна фірма Буд-центр-2. Про цю фірму ніхто ніколи і не чув. В неї немає ні працівників, ні техніки, ні історії, але вона постійно стає переможцем і виграє майже усі тендери(це данні за 2011 рік) можливо зараз вже і не виграє, тому що громадські організації стали на заваді розкраданню держаних коштів. Робилося на наш погляд жахливе. Укладали асфальт прямо на землю, який через тиждень сам відставав і був вже не придатний  до використання. В цій фірмі навіть бухгалтера не було, поки на це не звернула увагу громадськість.

А скільки таких фірм по всій Україні, скільки грошей розкрадають у нас з Вами. І чому таке відбувається. І чи потрібно нам з Вами знати, що ж таке тендер і яким законом він регулюється. Напевно так. Давайте з вами будемо  пильними і уважно долучатися до контролю за держаними закупівлями і можливо таких сумнівних будівельних фірм, як Буд-центр-2 у нас в країні буде менше, а нам з Вами буде жити краще і  не потрібно бути чекати наступних виборів, щоб дороги та дитячі садки і школи ремонтували за  гроші  зароблені на державних закупівлях не чесним. шляхом. А чи є ще громадські організації, які опікуються цим питанням на Донеччині?

Член національного антикорупційного комітету при Президентові України на знак протесту  у вівторок 14 серпня 2012 року заявив про намір виходу з цього комітету. Про що це свідчить. Напевно не все там робиться по закону, або закон так написаний, що їм можна маніпулювати? А куди йти нам з Вами? Що нам робити ? До кого звертатись?.А може самим починати діяти.

Вадим Алтухов





Просмотров: 558 | Добавил: makeevkanews