Воскресенье, 19.05.2024, 11:04                                                     Макеевские новости!

Интернет издание Макеевские новости

Макеевские новости  официально зарегистрированное СМИ Украины

4 года честных новостей для Вас
Поиск
Друзья сайта

Партнеры

Агенство serm.biz.ua

Агенство недвижиммости Коммерсант

Переселенцы

Французские натяжные потолки

Портал для счастливых пар

Все для переселенцев

Натяжные потолки в Макеевке

Народный театр-студия Штрих г.Макеевка

Шевченковский район

Соломенский район

Автомедвежатники

Портал Работа в Макеевке

Макеевская организация Комитета Избирателей Украины

Святошинский район

Школа обучения избирательных комиссий

Олег Петров | Создайте свою визитку

Автозапчасти в Донецке

Новости загрузка новостей...
Статистика

Меню сайта






Всегда свежие Новости Макеевки

Погода в Донецке

Я.Интернет. Измерьте вашу скорость.

Календарь новостей

«  Май 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

Курс доллара
 
Библиотека загрузка библиотеки...
Наш опрос
Если бы Парламентские Выборы состоялись завтра за какую бы партию Вы проголосовали
Всего ответов: 184

Если бы Президентские Выборы состоялись завтра за кого бы Вы проголосовали
Всего ответов: 348


Юридична підтримка незалежних ЗМІ в Криму. Конкурс

П`ятниця, 3 грудня, 14:53
З метою поліпшення можливостей засобів масової інформації та громадянського суспільства відстоювати конституційні права на свободу слова та вільне поширення інформації, проект Інтерньюз Нетворк «Посилення незалежних ЗМІ в Україні» «У-Медіа» оголошує відкритий конкурс на створення незалежної мережі медіа юристів для захисту прав журналістів на території Автономної Республіки Крим.До участі в конкурсі запрошуються неурядові організації, що спеціалізуються у сфері розвитку засобів масової інформації та медіа права в Україні.

Мета конкурсу:
Підвищити рівень юридичних знань та юридичного захисту незалежних кримських медіа.

Завдання конкурсу:
• Підготувати групу кваліфікованих медіа юристів, здатних надавати якісні юридичні послуги незалежним засобам масової інформації.
• Створити кримську мережу правової допомоги ЗМІ, яка забезпечить безкоштовну консультаційну підтримку незалежних ЗМІ в різних районах АРК, зможе представляти інтереси ЗМІ у судових та інших суперечках, здійснювати допублікаційну/доефірну експертизу матеріалів та інші види юридичної допомоги.
• Підвищити рівень знань медіа-законодавства у представників незалежних ЗМІ Криму за допомогою проведення короткострокового або довгострокового навчання журналістів, редакторів, юристів ЗМІ.

Очікується, що організації, відібрані в результаті конкурсу, будуть здійснювати діяльністьза такими напрямками:
• Підвищення рівня кваліфікації медіа-юристів в АРК.
• Виховання нової генерації медіа-юристів із числа студентів юридичних факультетів та молодих юристів. Залучення молодих юристів у процес надання юридичних послуг місцевим засобам масових інформації.
• Надання кваліфікованої юридичної допомоги редакціям ЗМІ та журналістам регіону у разі порушення їх прав, включаючи консультування, допублікаційну експертизу, представництво в судах інтересів ЗМІ та журналістів і інші послуги.
• Організація і проведення тренінгів, спрямованих на підвищення практичних знань представників ЗМІ в галузі українського медіа законодавства.
• Моніторинг конфліктів за участю представників ЗМІ, порушень медіа законодавства та стану свободи слова в регіоні з метою подальшого юридичного та громадського реагування.

З усіх питань звертатися до директора кримського офісу проекту «У-Медіа» Карена Мадояну, тел.: (067) 448-13-16, електронна пошта: umedia.crimea@internews.org.
Останній термін подачі заявок - 12:00, 19 грудня 2010

Детальніше

Додатки :
Форма бюджету (MS Excel)
Додатки

Громадянська еволюція

 

Серед усіх необхідних умов для розвитку громадянського суспільства в Україні та Донецькій області домінуючою, безумовно, є інформаційна складова. Для значного впливу на життя людей та змін у державній політиці громадські організації України мають сформувати навколо себе стале інформаційне ядро та стати звичайним явищем в інформаційному полі України.

 

Натомість результати соціологічного дослідження проведеного компанією ДІАЦ (Донецький інформаційно-аналітичний центр) на замовлення Донецької обласної організації «Комітет виборців України» кажуть, що дві третини населення Донецької області висловили сумніви щодо спроможності громадських організацій у захисті прав або впливі на владу при прийнятті рішень останньою. Подібне ставлення до громадських організацій пов’язане не стільки з особистим досвідом населення, скільки з різного роду стереотипами минулого. Про це свідчить той факт, що згідно з результатами дослідження 89% опитаних ніколи не звертались до громадських організацій по допомогу.

 

Таким чином стає зрозумілою необхідність покращення іміджу неурядових організацій Донецької області та України через формування сталого інформаційного ядра навколо останніх та заміни наявних соціальних стереотипів щодо організацій громадянського суспільства на позитивні, поглиблення рівня інтеграції неурядових організацій в інформаційне поле Донецької області та України.

 

Явище громадської журналістики, коли люди без професійної журналістської підготовки здатні використовувати інструменти сучасних технологій та потужності інтернету для створення інформаційних повідомлень вносить кардинальні зміни в роботу ЗМІ. Саме громадська журналістика  може відіграти неабияку роль в процесі  інформування широких верств населення про громадські організації, їх діяльність та роль у суспільстві.

 

Виходячи з цього портал неполітичних новин NGO.donetsk.ua оголошує інформаційну кампанію – конкурс громадської журналістики «Громадянська еволюція», присвячений темі розвитку громадянського суспільства в Україні (найкраща стаття, фоторепортаж та відеоролик).

 

Кампанія, що залучить сотні молодих, активних представників студентської аудиторії Донеччини зможе:

 

 - широко висвітлити роботу неурядових організацій Донеччини та України;

 - стане дієвим механізмом подолання негативних стереотипів щодо громадських організацій, що склались навколо останніх ще за радянських часів та замінити їх на позитивні;

 - частково подолати «інформаційний ізоляціонізм» неурядових організацій та інформувати широкі кола громадськості про діяльність останніх

Конкурс "Використання новітніх медіа"

Мета конкурсу: поширення інформації про можливості Інтернету та розширення доступу до знань. Впровадження ідеї використання Інтернету як інструменту кампаній громадського активізму. Розвиток "відкритого суспіства" через створення онлайн-спільнот.

Пріоритети конкурсу:

·        Поширення інформації про можливості використання Інтернету у суспільстві: Освіта у сфері Інтернету. Проведення конференцій та круглих столів. Сприяння діалогу між українською та світовою Інтернет-спільнотами. Впровадження передових міжнародних стандартів Інтернет та мобільних технологій (сприяння open source, переклади тематичних статей та книжок). Доцільність законодавчого регулювання Інтернету (роль посередника між Інтернет-спільнотою та законотворцями).

·        Інтернет технології для ГО та активістів: Освіта ГО (тренінги, баркемпи, конференції, онлайнові посібники). Підтримка та розробка Інтернет-проектів у цій сфері (петиції онлайн, sms-info). Консультування ГО. Сприяння діалогу між ГО та Інтернет-спільнотою (спільні події). 

·        Розвиток "відкритого суспільства" через створення онлайн-спільнот: Проведення тематичних конференцій та баркемпів. Створення тематичних онлайн спільнот та сприяння розвитку тих, що вже існують.

.       Висвітлення електронними культурологічними ресурсами книжкових новинок, що підтримуються Проектом перекладів (через ознайомлення з рецензіями, інформацією про видання та видавництво); оприлюднення результатів обговорення проблем перекладу та термінології на спеціальних блоґах, присвячених цій та іншим темам, а не у вигляді розсилки (що охоплює незначну кількість реципієнтів), як це робиться тепер.

 Середній розмір очікуваного фінансування від МФВ – 5 000 доларів США.

Останній термін подання проектів - 15 травня 2009 року